Haberler

Erdoğan: Irak'la ABD PKK ile İlgili Adımlar Atmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ile ABD'nin Irak'ın Kuzeyinde Üslenen Terör Örgütü PKK Sorunuyla İlgili Adımlar Atması Gerektiğini, Bunun Terörizme Karşı Bir Mücadele Konusu Olduğunu Belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ile ABD'nin Irak'ın kuzeyinde üslenen terör örgütü PKK sorunuyla ilgili adımlar atması gerektiğini, çünkü bunun terörizme karşı bir mücadele konusu olduğunu belirtti. Erdoğan, icap ettiğinde Türkiye'nin gerekli adımları atacağını söyledi.

Erdoğan, Ağrı'ya giderken uçakta Reuters ajansına verdiği demeçte, ''Konuyla ilgili ilk önce komşumuz Irak ve ABD adımlar atmalı çünkü bu terörizme karşı mücadele konusu'' dedi.

Bağdat ve Washington'ın terör örgütüyle mücadele konusunda taahhütlerine uyacaklarına güvenip güvenmediği yönündeki soru üzerine Erdoğan, bu konuda olumlu bakmayı istediğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, ''TSK ile görüşmelere devam ediyoruz. İcap ettiğinde gerekli adımları (sınır ötesi operasyon) atacağız, çünkü terör örgütü PKK'nın daha fazla saldırı düzenlemesine izin veremeyiz'' diye konuştu.

Reuters bu demeci, abonelerine ''Türk Başbakanı Irak'a sınır ötesi operasyonun masada olduğunu söyledi'' başlığıyla duyurdu.

Erdoğan, 22 temmuz seçimlerinden sonra parlamentoda üçte iki çoğunlukla iktidar olmayı ve seçimlerden sonra AB reformlarını hızlandırmayı ümit ettiğini kaydetti.

Erdoğan, partisinin gizli İslami gündemi olduğuyla ilgili suçlamaları reddederek, ''partisinin dine dayanmadığını açıkça söylediğini, rakiplerinin bu etiketi kendilerine yapıştırmaya çalıştığını'' söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title