Haberler

Erdoğan'ın El Kadı İle İlgili Sözleri

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, BM Güvenlik Konseyi'nin ''terör örgütlerine mali destek sağladığından şüphelenilen isimlere yer verdiği'' listesinin herhangi bir mahkeme kararına dayanmadığını belirterek, ''Dolayısıyla anılan listede yer almaları şahısların suçlu oldukları ya da mahkeme kararıyla suçlarının sabit olduğu anlamına gelmemektedir'' dedi.

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, BM Güvenlik Konseyi'nin ''terör örgütlerine mali destek sağladığından şüphelenilen isimlere yer verdiği'' listesinin herhangi bir mahkeme kararına dayanmadığını belirterek, ''Dolayısıyla anılan listede yer almaları şahısların suçlu oldukları ya da mahkeme kararıyla suçlarının sabit olduğu anlamına gelmemektedir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yasin El Kadı ile kişisel tanışıklığından kaynaklanan görüşlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığını ifade eden Beki, Başbakan Erdoğan'ın, ''aksi sabit oluncaya kadar da Yasin El Kadı hakkındaki kanaatlerini aynen koruyacağını'' bildirdi.

Beki, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yasin El Kadı hakkında yöneltilen bir soruya cevaben yaptığı açıklamaların, ''bir yayın grubu tarafından günlerdir devam eden maksatlı bir spekülasyona konu yapıldığının görüldüğünü'' belirtti.

''Fikri takip sınırlarını aşarak, bir fikri sabit halini alan yayınların, birçok açıdan gerçekleri tahrif ederek sürdürüldüğünü'' ifade eden Beki, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Sayın Başbakan, Sayın El Kadı hakkında geçmişten gelen tanışıklığı sebebiyle kişisel bir tanıklıkta bulunmuştur. Her şeyden önce tartışmaya konu olan BM Güvenlik Konseyi listesi, herhangi bir mahkeme kararına dayanmamaktadır.

Bu itibarla liste, terör örgütlerine mali destek sağladığından şüphelenilen isimlere yer vermektedir. Süreç içerisinde listede değişikliklere gidilmesi, bazı isimlerin listeden çıkarılması da bu yüzdendir.

Suudi Arabistan Krallığı'nın da vatandaşı olan Sayın Yasin El Kadı'nın masum olduğu gerekçesiyle listeden çıkarılması için BM nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğu bilinmektedir.

Dolayısıyla anılan listede yer almaları şahısların suçlu oldukları ya da mahkeme kararıyla suçlarının sabit olduğu anlamına gelmemektedir.

Tek taraflı olarak açık ve şeffaf bir yargı düzeninde kendilerini savunma hakkı tanınmadan şüphe üzerine listelenen şahısların mal varlıklarının ve banka hesaplarının sadece bir tedbir olarak dondurulması üye ülkelerden talep edilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti BM üyeliğinden kaynaklanan yükümlülüklerini elbette yerine getirmektedir. Ancak aradan geçen yaklaşık 5 yıllık bir zaman dilimine rağmen ne ABD ne Türkiye ne de başka bir dünya ülkesinde Sayın Yasin El Kadı hakkında terör örgütlerine destek sağladığı suçlamasıyla hiçbir dava açılmamış, aleyhinde hiçbir mahkeme kararı ortaya çıkmamıştır.

İlgili birimlerimizde de Sayın Yasin El Kadı'ya yöneltilen şüpheyi doğrulayacak hiçbir bilgi ve belge bulunmamaktadır.

Bu sebeple Sayın Başbakan'ın kişisel tanışıklığından kaynaklanan görüşlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmamıştır.

Sayın Başbakan aksi sabit oluncaya kadar da Sayın Yasin El Kadı hakkındaki kanaatlerini aynen koruyacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title