Haberler

Erdoğan, Ermeni Patriği Mutafyan'a Taziye Ziyaretinde Bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan'a Taziye Ziyaretinde Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Bakırköy'deki ailesine taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Erdoğan, daha sonra Türkiye Ermeniler Patriği Mesrop Mutafyan'a taziye ziyaretinde bulunmak üzere Ermeni Patrikhanesi'ne gitti. Burada konuşan Erdoğan, "Tekrar başınız sağ olsun. Allah'tan sabır diliyorum. Böyle bir olay bizleri hakikaten şok etti. Vatandaşımızın zalimane böyle bir katil olayına kurban gitmesi bizi üzmüştür. Biz o gün Bakanlar Kurulu toplantısındaydık. Duyduğumuz da hepimizde şok etkisi yaptı. Tabi, tesellimiz 36 saatte failin yakalanmış olması. Tabi bu yeterli mi yeterli değil. Şahsın bağlantılarıyla ilgili bütün güvenlik güçlerimiz çalışmalarını devam ettiriyor. Bu süreç devem edecek. Hanımefendinin defin günü yaptığı açıklama, gerekse sizin yaptığımız konuşma bazı olumsuz beklentiler içinde olan veya bu ülkede birlik beraberliğimizi kıskananlara istediklerini vermedi. Bunun içinde şahsım ve ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde hep beraber birlik ve beraberlik içinde milletçe hep beraber gideceğiz. Bundan endişemiz yok. Bu olayın da derinliklerini bağlantılarını da çıkaracağımıza dair umutlarım arttı. Bugün de gerek Vali gerek Emniyet Müdürü ile toplantı yaptım. Bazı gelişmeleri değerlendirdik. İnşallah burada bir yere ulaşacağız. Başınız sağ olsun, cemaat olarak sizlere başsağlığı diliyorum" dedi.

Mesrop Mutafyan ise, "Biz de şok olduk. Yetim bir çocuktu. Bu yüzden de gözü pek bir arkadaşımızdı. Birden bire bu olay olunca şok olduk" diye konuştu.

(İST-RA-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title