Haberler

Erdoğan'dan Seçim Sonuçları Değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sandıktan Birlik ve Beraberliğin, Demokrasi ve Cumhuriyetin Daha da Güçlenerek Çıktığını Vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandıktan birlik ve beraberliğin, demokrasi ve cumhuriyetin daha da güçlenerek çıktığını vurgulayarak, "Çok partili siyasi hayatımızda, özellikle rahmetli Menderes'ten sonra, 1954 iktidarından sonra ilk defa milletimiz, iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içerisinde hiçbir iktidar, iktidardayken ikinci kez oylarını arttırarak iktidarda kalamamıştır" dedi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının netlik kazanmasıyla eşi ile birlikte AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Erdoğan, parti binasının ikinci katında bulunan balkondan halka hitap etti. 'Güçlü lider, güçlü Türkiye' anonsuyla kürsüye gelen Erdoğan ve Gül çifti, elele vererek halkı selamladı. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin genel seçimleri tamamladığını, milli iradenin hür ve şeffaf bir şekilde sandıklara yansıdığını söyledi. Vatandaşların huzur ve güven içinde demokratik tercihlerini ortaya koymuş

olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Demokrasimiz, önemli bir sınavını dünyaya örnek olabilecek şekilde başarıyla vermiş, ulaştığı olgunluk seviyesini tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemize, milletimize ve demokratik hayatımıza hayırlı olsun" diye konuştu. Gayri resmi sonuçlar üzerine ilk değerlendirmelerini yapmak istediğini belirten Erdoğan, milletin önemli bir çoğunluğuyla AK Parti'yi toplumsal merkezin adresi olarak tescil ettiğini, bunun için oylarını AK Parti'de birleştirdiğini

kaydetti. Bunun aslında çok önemli bir tespit olduğunun altını çizen Erdoğan, "Çok partili siyasi hayatımızda, özellikle rahmetli Menderes'ten sonra, 1954 iktidarından sonra ilk defa milletimiz iktidarına devam kararı vermiştir. 52 yıllık süreç içerisinde hiçbir iktidar, iktidardayken ikinci kez oylarını arttırarak iktidarda kalamamıştır. Tabi ki bu sizin kararınızdır. Çünkü AK Parti'nin hamurunu siz yoğurdunuz" şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarını 'Sandıktan birlik ve beraberliğimiz, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz daha da güçlenerek çıkmıştır' sözleriyle değerlendiren Erdoğan, bu seçimde kazananın millet, gelecek, güven ve istikrar olduğunu söyledi. Milletin güven ve istikrar içinde AK Parti ile 'Durmak yok, yola devam' kararı aldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Seçimlerden oylarımızı daha da arttırarak çıktığımız artık anlaşıldı. Öncelikle aziz milletimize, AK Parti'ye gösterdiği büyük teveccüh ve destekten dolayı şahsım ve partim adına en derin duygularımla şükranlarımı arz ediyorum. Bu sonuçta emeği geçen her kademedeki bütün arkadaşlarıma, gerek ana kademe gerek gençlik ve kadın kollarındaki bütün arkadaşlarımı kutluyorum."

Bu başarının AK Parti'yi şımartmak yerine omuzlarındaki sorumluluğu daha da arttırdığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Omuzlarımızdaki sorumluluğu daha da arttırmıştır. Milletimizden aldığımız güzlü sorumluluğu bütün ağırlığıyla omuzlarımızda hissediyoruz" mesajını verdi. Konuşmasında demokratik tercihlerini AK Parti'den yana kullanmayanlara da seslenen Başbakan Erdoğan, herkesin müsterih olmasını istedi. "Sizin sandıktan verdiğiniz değerli mesajınızı anlıyorum" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Lütfen müsterih olun. Kime oy verirseniz verin, oylarınız bizim için değerlidir. Tercihlerinize saygı duyuyoruz. Farklılıklarımızı demokrasinin gereği olarak görüyoruz, Demokrasi, farklılıkları esas alan bir tercihtir. Seçimlerde daha güçlü çıkan parti olarak bu zenginliği korumak bizim görevimizdir. Rahat olunuz, Çünkü milletimizin emanetine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar sahip çıkacağız."

(DA-MAY-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title