Haberler

Erciyes Üniversitesi’nde Eğitim Almayan Şoföre Direksiyon Yok!

Trafik Kazalarında İlk Yardımın Önemi" Konulu Seminerde Konuşan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vesile Şenol, Şoförlere "İlk Yardım" Konusunda Uygulamalı Eğitim Verdi.

Trafik kazalarında ilk yardımın önemi" konulu seminerde konuşan tıp fakültesi öğretim üyesi yrd. Doç. Dr. Vesile şenol, şoförlere "ilk yardım" konusunda uygulamalı eğitim verdi.

Erciyes Üniversitesi Garaj Amirliği'nde görev yapan şoförlerin eğitimi devam ediyor.

ERÜ Garaj Amirliği Baş Şoförü Ercan Altıparmak, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen eğitim programlarına katılmayan şoförlere bundan böyle görev vermeyeceklerini belirterek, "Eğitim programlarını tamamlayanlar direksiyon başına geçip trafiğe çıkabilecek, eğitimlerini yarım bırakanlar geri hizmetlerde değerlendirilecek" dedi.

Geçtiğimiz ay, "Genel Trafik Kuralları" konusunda Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından eğitilen Erciyes Üniversitesi Garaj Amirliği Şoförleri bu kez, "İlk Yardım" konusunda eğitildi. Şoförlere, trafik kazası sırasında dikkat edilmesi gereken konular üzerinde uygulamalı ders verildi.

ERÜ Garaj Amirliği'nde düzenlenen seminere, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tıbbı Teknikler ve Hizmetler Bölüm Başkanı, İlk ve Acil Yardımlar Program Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Vesile Şenol konuşmacı olarak katıldı.

Garaj Amirliği'nde görevli 30 şoförün katıldığı seminerde konuşan Yrd. Doç. Dr. Şenol, "Trafik kazalarında yapılabilecek ilk yardım, ilk yardımda destek üniteleri, solunum yollarının kontrolü, şuur kontrolü, suni solunum yapma tekniği, kalp masajı yapılması, hasta taşıma teknikleri, kopan organa turnike uygulanması ve kanamanın durdurulması, kaza anında yapılacak ilk müdahaleler, kaza anında solunum yollarına kaçan cisimlerin çıkarılma tekniği, boyun ve omurilik kırılmalarında destek aletlerinin hastaya takılması ve taşınması" konularında şoförlere geniş bilgiler verdi.

Yrd. Doç. Dr. Vesile Şenol'un konuşmasının ardından seminere katılan şoförler, maketler üzerinde pratik uygulama yaptılar.

ERÜ Garaj Amirliği Baş Şoförü Ercan Altıparmak, Erciyes Üniversitesi'nde görev yapan şoförler olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim programlarının başlamasının ardından gerek trafik kurallarına uyma ve gerekse trafik kazalarına karışma oranında önemli ölçüde azalma olduğunu söyledi.

Altıparmak, "Eğitim çalışmalarının ardından sadece insan sağlığı konusunda değil, araçların bakım ve onarımlarına kadar her konuda fayda sağladık. Şoförlerimiz, şimdi çok daha bilinçli ve çok daha dikkatli. Eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title