Haberler

Engellilerin Su Altına Dalma Heyecanı

Osmangazi Belediyesi’nin düzenlenen dalış eğitimlerine katılan engelli vatandaşlar, hayatlarında ilk kez su altına dalmanın mutluluk ve heyecanını yaşadı.

Osmangazi Belediyesi'nin düzenlenen dalış eğitimlerine katılan engelli vatandaşlar, hayatlarında ilk kez su altına dalmanın mutluluk ve heyecanını yaşadı.

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün IDDA (International Disabled Divers Association), ADM Diving, Denizatı Dalış Merkezi, Hamsi Diving ve Medak'ın gönüllü desteğiyle gerçekleştirdiği projede, engelli vatandaşlar hayatlarında ilk kez su altına dalmanın keyfini yaşadı. Dalış hocası ve medikal personelden oluşan 14 kişilik ekiple gerçekleşen eğitimlerde, 29 belediye personeli teorik yüzey destekçisi eğitimi alırken, bunların 17'si uygulamalı eğitimlere de katılarak yüzey destekleyicisi sertifikası aldı.

Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ndeki 3 günlük eğitim programında, 5 fiziki engelli vatandaş, kendilerine eşlik eden profesyonel ekip ve yüzey destekçilerinin nezaretinde, dalış kıyafetlerini giyip oksijen tüplerini takarak, hayatlarının ilk su altı dalışını yaptı.

'Mavide engel yok' sloganıyla gerçekleştirilen dalış eğitimleri sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de hayata dair engellerin bir bir kalktığını söyledi. Proje ile engelli vatandaşlara suyun altında engelsiz bir hayat sürmenin keyfini yaşatmayı hedeflediklerine dikkat çeken Dündar, "Osmangazi'de engelleri bir bir kaldırıyoruz. Gönüllülük ilkesi ile çalışan kurum ve kuruluşlar ile belediye personeli çok önemli bir çalışmaya imza attı. Mavide engel yok, farklı ve yepyeni bir faaliyet. İnsanların yeni şeyleri denemesi, kendisine sağlanan imkanlarla engelleri aşması, en azından bir faaliyet içinde bulunarak moral ve motivasyonlarının artması son derece önemli" diye konuştu.

IDDA Türkiye Bölge Müdürü Bahattin Memişoğlu da, "Engelli dalış eğitimlerinde normal insanlar için harcadığımız performansın 4-5 katını harcıyoruz. Ancak bu insanların yüzünde gördüğümüz tebessüm, bizim için en büyük mutluluk" diye konuştu

"ANLATMAK İMKANSIZ, YAŞAMAK LAZIM"

İlk kez su altına dalmanın mutluluğunu yaşayan Esra Erdem, " Osmangazi Belediyesi'nin projesi sayesinde hayatımın en güzel 3 gününü geçirdim. Bana bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Suda olmak çok güzel bir duyguydu. Unutamayacağım bir şeydi. İnanın, tarifi imkansız bir mutluluk. Bunu kelimelere döküp anlatmam imkansız, yaşamak lazım" derken, havuzdaki dalış eğitimine katılan ve mutluluğu gözlerinden okunan bir diğer katılımcı Nimet Erdoğan da, "Bir hayalimi gerçekleştirmenin ilk adımını atmış olmaktan son derece mutluyum. İlk kez suyun altına dalıyorum. İnşallah denize gittiğim zaman bu hayalimi tamamlamış olacağım. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Programa katılarak hayatlarında ilk kez dalan Harun Tunç ve Hayrettin Özdemir de, hayatlarında ilkleri yaşadıkları bu özel program için Osmangazi Belediyesi ve dalış hocalarına teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title