Haberler

Engellilerin Çiçeği Temmuz'da Açacak

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (Odü) Tarafından Hazırlanan ve Engellilerin Kesme Çiçek Üretimini Öğretmeyi Hedefleyen Proje Kapsamında İlk Çiçeklerin Temmuz Ayında Hazır Olacağı Açıklandı.

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi ile Ordu Üniversitesi (ODÜ) tarafından hazırlanan ve engellilerin kesme çiçek üretimini öğretmeyi hedefleyen proje kapsamında ilk çiçeklerin temmuz ayında hazır olacağı açıklandı.

Avrupa Birliği TR 90 Düzey 2 Kalkınma Programı Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Projesi'nden kaynak almaya hak kazanan engellilere serada kesme çiçek üretimini öğreterek üretime katılmasını hedefleyen projeye için fondan gelecek para bekleniyor. Alan ve malzeme temini çalışmalarının son aşamaya geldiği proje kapsamında başvurular halen devam ediyor. Nisan ayının sonuna kadar kayıt yapacak olan Sakatlar Derneği Ordu Şubesi, 30 kişilik ilk grup için 4 aylık kurs süresini tamamladıktan sonra 2. grubun eğitimlerine ağustos ayında başlatacak. Eğitim süresince servis aracı ile evlerinden alınacak olan engellere bir miktar eğitim harçlığı verilecek.

Sakatlar Derneği Ordu Şubesi Başkanı Lütfü Vural, engellilerin toplumda tüketen değil, üreten olması gerektiğini söyledi. Vural, kendi ayakları üzerinde durmak için ellerinden geleni bundan sonra da yapacaklarını ifade ederek, "Biz bu proje ile ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Ancak işsizlik sorunu engellilerimiz için büyük bir problem olarak devam ediyor. Engellilerimiz iş verilmesini istiyoruz. İş verenlerden mecburiyetten değil gönüllü olarak iş vermesini bekliyoruz. Biz söz veriyoruz, en az sağlam insanlar kadar o iş yerine katkı sağlayacağız. Çünkü topluma yük olmadan kendi ayaklarımız üzerinde durmak için çalışıp üretmeliyiz" dedi.

(HA-SA) 22.03.2008 15:39 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title