Haberler

En İlginç Küfürlü Atasözleri

...Atasözleri geçmişten günümüze gelen, kim tarafından söylendiği bilinmeyen kısa ve özlü öğütler veren kalıplaşmış sözlerdir.

...

Atasözleri geçmişten günümüze gelen, kim tarafından söylendiği bilinmeyen kısa ve özlü öğütler veren kalıplaşmış sözlerdir. İnternet ortamında dolaşan pek çok küfürlü atasözü olsa da bunlardan çoğunun doğruluk payı bulunmamaktadır. Genelde yaşlılarımızın ağzından duyabileceğimiz, babanne veya anneanne küfürleri olarak geçen türkçemizde bulunan bazı küfürlü Atasözleri şunlardır. 0- Osuruklu göte arpa ekmeği bahane.

Evet, Atasözümüzden anlayacağımız üzere arpa ekmeği bol bol gaz yapar. Ama asıl anlatılmak istenen başarısızlık veya yenilgi gibi durumlarda bahane bulma çabasıdır. Mesela Peste hep yendiğiniz Kol bozuktu abii yaa diyen arkadaşınıza verebileceğiniz cevaptır.

1 284 Kış kışlığını puşt puştluğunu eder.

Bu atasözümüzün anlatmak istediği Herkes tabiatına uygun şekilde hareket eder. Yani herkes olduğu gibidir. Kıştan sıcak geçmesini veya düzgün olmayan birinden adam gibi davranmasını beklemek yanlış olur.

2 Bey ile bostan ekenin hıyarı götüne gider.

-Yani Kendinden güçlü kişilerle iş yapmaya kalkan insanlar bu işten zarar eder. Yeşilçam filmlerindede hep izlediğimiz üzere bey dediğimiz ağa dediğimiz mutlaka evirir çevirir ahaliyi kazıklar.

3 Gönül düştü bir boka oda misk gibi koka.

Sözün özü insan gönlüne söz geçiremiyor. Kişi kötü bir sevdaya, sevgisini hak etmeyen bir kadına veya erkeğede kapılabilir. Sevdiği insanı ne kadar boka da benzetse aşk bu işte mis gibi koka.

4 Evvel yediğin hurmalar şimdi büzüğünü tırmalar.

Atasözümüz bize diyor ki geçmişte yediğin haltlar, yaptığın hatalar, gün gelir ortaya çıkar. Ortaya çıkıncada sonucu üzücü olur tırmalar yani.

5 Eceli gelen fare kedinin taşağını yalar.

Bir başka atasözümüze göre de Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş. Eceli gelen hayvanlar bir garip oluyor. Uzun lafın kısası..

Sonunda basina kotu bir sey gelebilecegi bariz belli olduğu halde hala bazi davranislarda israr eden insanlar icin kullanilan bir atasozudur.

6 Düşme orospu peşine ağı katar aşına.

Atasözümüzde ki ağı kelimesi zehir anlamındadır. Atasözümüz ise peşinden gitmeye değmeyen kadın için koşturup durma diye öğüt etmektedir. Kötü kadınlarla düşüp kalktın mı maddi manevi düzenin bozulur anlamına gelmektedir.

7 Deliye etme pazar sonunda siktir yazar.

Ee ne demişler delidir ne yapsa yeridir. Kısacası akıllı uslu olmayan kişilerle iş yapmaya kalkarsan umduğunu bulamazsın.

8 Orospunun sonu ebe puştun sonu dede.

Yaşına bakmadan çapkınlık yapan veya kendinden küçük yaştaki kızlara sarkıntılık yapan kart zamparaları aşağılamak için kullanılan atasözümüzdür.

9 376 şapı kaynatsan olur mu şeker cinsini siktiğim cinsine çeker.

Bu atasözümüzün pek çok farklı şekilde söylenişini yaşlı dedelerden veya nenelerden duyabilirsiniz. Sen istedigin kadar ugras gayret et ama ozunu yitiremezsin, atalarin ne ise sende de benzer ozellikler olacaktir, anlamini tasimaktadır.

Kaynak: Youtube / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title