Haberler

En Güzel Köpek' Yarışması (2)- Yeniden

AVCILAR'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında 'Köpek Güzellik Yarışması' düzenledi.

AVCILAR'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında 'Köpek Güzellik Yarışması' düzenledi.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Gümüşpala Şantiyesi'nde düzenlenen yarışmada sokak hayvanlarına sahip çıkılması, daha iyi davranılması ve satın alma yerine sahiplendirilmesi temalı konuşmaları yapıldı. İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, katıldığı bu etkinlikte çocukların ön planda olduğunu görmekten son derece mutlu olduğunu belirterek, "Umarım bu çocuklar burada bu güzel ortamda kazandıkları hayvan sevgisini ve bu bilinci kendinden sonra gelecek kuşaklara da aktarır" dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucu yarışmada birinciliğe İlhan Bucak'ın Labrador cinsi köpeği, ikinciliğe Ufuk Özer'in Doberman cinsi köpeği, üçüncülüğe de Semra Şen'in Jack Russel cinsi köpeği layık görüldü.

Bir ayağı olmayan, eski sahibinin ayağı kesildikten sonra hayvan barınağına bırakarak uyutulmasını istediği ancak burada bakıma alınan 'Max' isimli Rottweiler cinsi köpek ilgi gördü. Veteriner İlker Tülek, 'Max'i sahiplendiğini ve sevgi ile nelerin başarıldığını kanıtladıklarını söyledi.

Yarışmanın sonunda Avcılar Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış Köpek Oyun Alanı'nda çocuklar, eğitimli köpeklerle eğlenceli dakikalar geçirdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güzellik Yarışması Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title