Haberler

"Elazığ Okuyor" Kampanyası Çalışmaları

"Elazığ Okuyor Kampanyası" Çerçevesinde Okul Kütüphanelerini Zenginleştirmek Amacıyla Alınan Kitapların Dağıtımına Başlanırken, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Alınacak 120 Bin Kitapla İldeki Tüm Okul ve Kütüphaneler Beslenecek" Dedi.

"Elazığ Okuyor Kampanyası" çerçevesinde okul kütüphanelerini zenginleştirmek amacıyla alınan kitapların dağıtımına başlanırken, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, "Alınacak 120 bin kitapla ildeki tüm okul ve kütüphaneler beslenecek" dedi.

Elazığ merkez İçme Beldesi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 200 öğrenciye 200 kitap Vali Muammer Muşmal tarafından dağıtıldı. Muşmal, dünya devletlerine, ülke geneline ve Elazığ'a bakıldığında okumanın insanın dünyasında, kültürel yapısında, hayat bilgisinde son derece önemli bir unsur olduğunu belirtti. Muşmal, "Bu kampanya rastgele ortaya çıkmış bir kampanya değildir. Altyapısı iyi düşünülmüş sosyal, kültürel ve psikolojik taraflarının da değerlendirildiği, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, okul idareci ve öğretmenlerimizin, yerel basın mensuplarının, Elazığ'da bu faaliyetle ilgili olan herkesin katkılarıyla gerçekleştirilen, iyi bir projedir. Bu kampanyayı bir yıl gibi bir zamana yaydık. Bu kampanyanın önemli bir yanı da, hiç kimseden maddi bir şey istememiş olmamız. Devletin imkanlarını kanalize ederek oluşturduğumuz komisyonca seçilen dünya klasikleri, yerel klasikler, 100 temel eser ve herkesin okuyabileceği 200 değişik kitaptan oluşan 120 bin kitap alıyoruz. Kampanyamız başlayalı 1 ay olmasına rağmen alacağımız kitapların fazlalığı nedeniyle ihaleyi alan firma bunları temin etmekte güçlük çekti ancak bugünden itibaren kitaplarımızın bir kısmı geldi ve dağıtımına başlıyoruz" dedi.

Kampanyanın ilin tüm ilçe ve köylerini kapsadığını, kitaplarla ildeki tüm okulların ve kütüphanelerin besleneceğini anlatan Muşmal, "Kitapları öğrencilere değil de okul kütüphanelerine vereceğiz. Bu şekilde öğrencilerimiz okul kütüphanelerine gelen değişik kitapları okuma fırsatı bulacak. Kırsal kesimdeki öğrencilerimizin daha çok ihtiyacı olduğundan kitap dağıtımına ilk olarak İçme İlköğretim Okulu'ndan başlamayı uygun gördük" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Türkiye'de ortalama öğrenci başına 2.1 kitap düştüğünü, kampanya kapsamında alınan kitaplarla Elazığ'da öğrenci başına kitap sayısının 3.2 oranına yükseleceğini, böylelikle ilin Türkiye ortalamasının üstüne çıkılacağını ifade etti.

(EK-AŞ-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title