Haberler

Elazığ Kılıçdaroğlu'na Elazığ Il Örgütünden Yürüyüş Desteği

Kılıçdaroğlu'na Elazığ il örgütünden yürüyüş desteğiCUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "adalt" yürüyüşüne destek için Elazığ il örgütü parti binasından öğretmenevi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

Kılıçdaroğlu'na Elazığ il örgütünden yürüyüş desteği

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "adalt" yürüyüşüne destek için Elazığ il örgütü parti binasından öğretmenevi önüne kadar slogan atarak yürüdü.

CHP Elazığ il başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik bir gurup, "Adalet isteriz, susma sustukça sıra sana gelecek" gibi sloganlar atarak Gazi Caddesi'nden öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte, öğretmenevi önünde toplanan gurup adına konuşan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, tutuklu bulunan milletvekilleri ve gazetecilerin suçlulukları kanıtlanıncaya kadar tutuksuz yargılanması gerektiğini belirterek, "Siyasi iktidar 2010 yılı referandumundan sonra siyasi ahlak gelenek ve temayülleri yok sayıp, Kanun ve yasalara uymayarak kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmiş, Yolsuzlukları, kanunsuz harcamaları örtbas etmek için hakim ve savcı değiştirip, Muhalifleri delilsiz ve mesnetsiz iddialarla adliye saraylarında ve cezaevlerinde süründürdüler. Devleti Yönetenlerin adaletli davranarak Milli İradeye, yani size Cumhuriyet'in kazanımları olan demokrasiye, laikliğe, hukukun üstünlüğüne saygı göstererek, başta Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu olmak üzere tutuklu bulunan milletvekillerinin, gazetecilerin, akademisyenlerin ve kamu görevlisi vatandaşlarımızın kanun karşısında suçlulukları kanıtlanıp, cezası kesinleşinceye kadar tutuksuz yargılanmalarını ve görevine iade edilmesini istiyoruz" dedi. Yapılan konuşmanın ardından gurup sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title