Haberler

Elazığ'da Orman Yangını İçin Tedbirler Alınıyor

Elazığ Orman Müdürü Cafer Orhan, Olası Yangınlara Karşı Gerekli Önlemleri Aldıklarını Söyledi. Orhan, '50 Bin Hektarlık Alanı Oluşturan İbreli Ormanlarımız Yangına Karşı Daha Hassas Durumdadır' Diye Konuştu.

Elazığ Orman Müdürü Cafer Orhan, olası yangınlara karşı gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Orhan, ''50 bin hektarlık alanı oluşturan ibreli ormanlarımız yangına karşı daha hassas durumdadır'' diye konuştu.

Elazığ Orman Müdürü Cafer Orhan, itfaiye filosundaki araç sayısını artırdıklarını, eğitim çalışmalarını tamamladıklarını ve herhangi bir yangına karşı ekipleri konuşlandırarak sezona hazır hale geldiklerini söyledi. Her yangının milli servete zarar verdiğini belirten İl Orman Müdürü Orhan, bu nedenle en küçük bir duman görülmesi durumunda vatandaşların Alo 177 No'lu telefonu arayarak ihbarda bulunmalarının çok önemli olduğunu belirtir. Orhan, "Ormanlar ülkemizin milli servetleridir. Ülkemiz ve dünyamız açısından da son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle ormanlarımızı yangınlara karşı korumalıyız. Bu görev tüm halkımıza düşmektedir. İlimizde toplam 155 bin hektar ormanlık alan bulunmaktadır. Bu ormanlık alanımızdan 50 bin hektarlık alanı oluşturan ibreli ormanlarımız yangına karşı daha hassas durumdadır. İlimizde yaz aylarında çıkabilecek orman yangınlarına müdahale etmek üzere bu yıl iki adet daha itfaiye aracı alarak filomuzdaki araç sayısını 5'e çıkardık. Böylece müdahale gücümüzü yüzde 100'e yakın artırmış olduk" dedi.

5 BÖLGEYE EKİP YERLEŞTİRİLDİ Yaz aylarında meydana gelebilecek yangınlara karşı duyarlı olunmasını sağlamak amacıyla öğrencilere ve muhtarlara yönelik olarak eğitim çalışması yaptıklarını belirten İl Orman Müdürü Orhan, hassas olarak belirlenen beş bölgeye ekiplerin yerleştirildiğini kaydederek, "İlimizde orman yangınlarına karşı duyarlı olan bölgelerimizden Gezin, Keban, Merkez, Pıncirik ve Kovancılar bölgelerine birer arazöz ve yangın söndürme ekibi yerleştirmiş, olası bir yangına karşı gerekli müdahaleyi yapacak önlemlerimizi almış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

(EK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title