Haberler

Elazığ'da Krom Ocağındaki İş Kazası

Elazığ'da krom ocağında üzerine taş düşmesi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki işçi Nusret Demirtaş'ın cenazesi toprağa verildi.

Elazığ'da krom ocağında üzerine taş düşmesi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki işçi Nusret Demirtaş'ın cenazesi toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, Alacakaya ilçesi Batıkef mevkisinde taşeron firma tarafından çalıştırılan 1144 numaralı krom ocağında çalışırken üzerine taş düşen ve kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Demirtaş'ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Cenazeyi almak için hastane morgu önüne gelen Demirtaş'ın yakınları ve arkadaşları, sinir krizleri geçirerek fenalaştı.

Demirtaş'ın cenazesi, özel bir pikapla morgdan alınarak Asri Mezarlığa getirildi. Asri Mezarlık Camisi'nde kılınan namazın ardından Demirtaş'ın cenazesi toprağa verildi. Demirtaş'ın akrabası olduğunu belirten Arif Yılmaz, morg önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ocaklarda güvenlik önlemlerinin tam olarak alınmadığını öne sürdü.

Ocaklara insanların ekmek parası için girdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu millet nerede? Bu Elazığ halkı nerede? Artık uyansınlar. Hakkını arasınlar. Benim burada cenazem varsa bir yandan da çalışma oluyor. Bu işe bir son verelim, bu işe bir sahip çıkalım. Herkes hakkını, hukukunu arasın. Eğer şu anda ben konuşuyorsam, herkes beni çekiyorsa bundan dolayı beni çalıştırmak istemeyen müteahhit varsa demek ki ben kötüyüm. Ama hakkımı aramasam bu hale gelirim. Hakkımı aradığımdan dolayı ben kötü oluyorsam çalıştırmasınlar. Hakkını şu anda kimse aramıyor ama neden aramadığını bilmiyorum. Korkuyorlarsa bilmiyorum. "

Demirtaş'ın mesai arkadaşa Cahit Çelik ise ocaklarda bir çok ölümün yaşandığı gibi bizzat kendi kardeşinin de aynı ocaktaki bir başka kaza sonucu sakat kaldığını söyledi.

Çelik, "Bu ölümler kepçelerden dolayı oluyor. Geniş ve yüksek oluyor, o yüzden sürekli kaza oluyor. Bu işe bir çözüm bulsunlar. Firma sahipleri de burada. Kimse gelip konuşmuyor" dedi.

Elazığ'da çalıştığı krom ocağında üzerine taş düşen Nusret Demirtaş, kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title