Haberler

Vali'den, Yatağa Dönüşen Koltuklu Vıp Araç Pazarlığı

Kasım Ayındaki 'Ticari Bayramı', Odd Tarafından Düzenlenen 'Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı' ile Başladı.

Kasım ayındaki ’Ticari Bayramı’, ODD tarafından düzenlenen ’Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı’ ile başladı.

Açılış törenine katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, yatağa dönüşen koltuklar, LCD televizyon, DVD, buzdolabı gibi donanımlara sahip olan VIP hafif ticari araçlara büyük ilgi gösterdi. VIP araç almak isteyen Güler, Toyota ve Citroen’in modelleri için pazarlık yaptı.

SON yıllarda hızla büyüyerek satışlarda toplam otomotiv pazarının yüzde 40’ına ulaşan ticari araçların Kasım ayındaki ’bayramı’, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) bu yıl 7’ncisi düzenlenen ’Ticari Araçlar ve Aksesuarları Fuarı’ ile başladı. Kasım ayındaki ’Ticari Bayramı’, sadece bu fuarla sınırlı değil. 21-25 Kasım’da bu kez devreye üretici firmalar giriyor. Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD), TAYSAD ve TAİD’le birlikte Beylikdüzü Tüyap’ta düzenleyeceği ’İstanbul Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda ise hafif ticari araçların dışında, ağır ticari modeller ve yan sanayi ürünleri de vitrine çıkacak. ODD tarafından CNR’da düzenlenen ve 11 Kasım’a kadar devam edecek olan fuarın açılış törenine katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ise büyük ilgi gösterdiği VIP ticariler için pazarlık yaparak, ’ticari bayramı’na damgasını vurdu. Vali Güler, yatağa dönüşen koltuklar, LCD televizyon, DVD, buzdolabı gibi donanımlara sahip olan VIP hafif ticari araçların sunduğu yüksek konfordan etkilendi. Fiyatları 45 ile 55 bin YTL arasında değişen VIP panelvanlardan makam aracı olarak satın almak isteyen Vali Güler, Toyota ve Citroen’in modelleri için pazarlık yaptı.

’YILIN TİCARİSİ’Nİ DE İSTEDİ: İlk olarak Toyota’nın standını ziyaret eden Vali Güler, Hiace’nin 117 beygir gücündeki VIP modelini beğendi. Vali Güler, fiyatı 45 bin YTL’yi bulan VIP araç için Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon ile pazarlık yaptı. Hiace VIP’de deri koltuk, televizyon, ön-arka kamera görüntü sistemi, müzik sistemi, DVD player, buzdolabı, klima, ses yalıtım sistemi, çalışma masası ve intercom bağlantısı gibi özellikler bulunuyor. Daha sonra Citroen’in standına geçen Vali Güler, bu safer de Fiat ile PSA ortaklığının ürünü olan ve ’2008 yılının ticari aracı’ seçilen yeni Jumpy’nin VIP versiyonunu beğendi. Fiyatı 55 bin YTL olan Jumpy VIP’de 21 inç plazma TV, DVD, buzdolabı, bilgisayar masası gibi konfor ekipmanı sunuluyor. 150’si yabancı 430 firmanın katıldığı CNR’daki fuarda sergilenen araçlar, ağırlıklı olarak KOBİ’lere yönelik hafif ticari araçlardan ve binekten ticariye dönen modellerden oluşuyor.

Tek konsept, engellileri düşünen Renault’dan

FUARDA sergilenen tek konsept model Renault standında yer alıyor. Hafif ticari modeli Trafic’in platformu üzerinde tasarlanan Deck’up, sahip olduğu pick-up görünümünün yanı sıra sürekli 4X4 çekiş özelliğiyle dikkat çekiyor. Renault ayrıca, engelliler için özel olarak tasarlanan Kangoo Multix’i de fuar boyumca tanıtacak. Kango Multix’de otomatik alüminyum rampa, 15 santimetreye kadar açılabilen hidrolik şasi, 6 saniyede hareket eden rampa ve şasi, 3 noktadan emniyet kemerleri, tekerlekli sandalye için 4 noktadan bağlantı noktası ve rampa kumandası bulunuyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, standlarını ziyaret eden müşteriler arasında yapacakları bir çekilişle bir kişiye Renault Kangoo Multix hediye edeceklerini belirterek, fuar süresince Master ya da Trafic modeli satın alan herkesin artı 1 yıl garantiden faydalanacağını söyledi.

Mahindra 39 bin YTL’ye ticari SUV yaptı

HİNTLİ Mahindra da CNR’da düzenlenen fuarda yerini alıyor. Otomotiv sektörüne yıllarca hizmet eden İlhan Çetinkaya’nın sahibi olduğu İlçe Otomotiv tarafından ithal edilen Mahindra, 39 bin YTL’yen başlayan fiyatlara sahip olan 4X4 modeli Goa ile dikkat çekiyor. Standartlara göre ticari araç sınıfında yer alan Goa, vergilendirme açısından diğer SUV modelleri gibi binek otomobil kategorisinde yer almıyor. Boyutları ile kompakt bir 4X4 görünümüne sahip olan Goa, 4X2 ve 4X4 olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title