Haberler

Teknosa, Hsbc Yatırım ile Danışmanlık Sözleşmesi İmzaladı

Teknosa, pazardaki satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere, HSBC Yatırım Menkul Değerleri ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı Sabancı Holding'in tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Teknosa, satın alma fırsatlarını...

Teknosa, pazardaki satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere, HSBC Yatırım Menkul Değerleri ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı Sabancı Holding'in tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Teknosa, satın alma fırsatlarını değerlendirmek üzere HSBC Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

Teknosa'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) yapılan açıklamada, "Şirketin büyüme stratejisi, organik olduğu kadar satın almalarla da büyümek şeklindedir. Söz konusu sözleşme çerçevesinde, Teknosa tüketici elektroniği sektöründeki olası satın alma fırsatlarını değerlendirmesi sürecinde danışmanlık alacaktır" denildi. Teknosa'dan yapılan açıklamada ise sektöre ilişkin konsolidasyon beklentisi doğrultusunda oluşacak fırsatları değerlendirerek bu kararı alan Teknosa'nın, daha önce de Alman EP ve Amerikalı Best Buy'ın Türkiye yatırımlarını satın alma yoluna gittiği belirtildi.

-"BÜYÜME STRATEJİMİZİN BİR PARÇASI"-

Konuyla ilgili konuşan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, elektronik perakende sektörünün bu yıl 24 milyar TL'ye ulaşması beklenen büyüklüğü ve yıllık yüzde 15 üzerinde büyümesi ile cazip bir sektör olduğunu söyledi. Bu sektörün geleceğine ve Teknosa'nın rekabet gücüne inandıklarını belirten Dinçer, "Organik olduğu kadar satın almalarla da büyümek stratejimizin bir parçası. Pazarda bir konsolidasyon bekliyoruz, bu konsolidasyona daha önce 2007 yılında Alman EP ve 2011 yılında Amerikalı Best Buy firmalarını devralarak Teknosa liderlik etmişti. Yeni fırsatları değerlendirmesi için bir danışman görevlendirdik. Bir sonraki hamleyi yine biz yapmayı hedefliyoruz" dedi.

-"GÜCÜMÜZÜ YENİ SATIN ALMALARDA KULLANACAĞIZ"-

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise geçen hafta 2012 yılı ilk yarı sonuçlarını kamuoyuna açıkladıklarını, buna göre şirketini karlı ve bilançoda güçlü nakit pozisyonu olduğunu vurgulayarak, "Bu gücümüzü yeni satın almalarda kullanmak istiyoruz. Daha çok müşteriye Teknosa'nın üstün hizmet kalitesini ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi. Nane, danışmanlarla beraber fırsatları çok detaylı değerlendirerek, Teknosa'ya, Teknosa hissedarlarına ve müşterilerine değer katacak bir süreç oluşturacaklarını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Sabancı Holding Teknosa Hsbc Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title