Haberler

Tayland Helal Konferansı 2015" Yarın Başlayacak

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yarın başlayıp 27 Aralık'a kadar devam edecek olan "Tayland Helal Konferansı 2015"e katılacak.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yarın başlayıp 27 Aralık'a kadar devam edecek olan  "Tayland Helal Konferansı 2015"e katılacak.

TSE'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Başkan Korkmaz, Tayland Helal Konferansı 2015 kapsamında gerçekleştirilecek sempozyum, konferans ve fuara katılmak üzere Bangkok'a gidecek.

Konferansın açılışında, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Yönetim Kurulu Başkanı olarak konuşacak Korkmaz, SMIIC'in çalışmaları hakkında bilgi verecek, Tayland'a SMIIC çalışmalarına katkıda bulunmaları için çağrıda bulunacak.

Açılışta Korkmaz'ın yanı sıra Tayland Başbakanı Prayuth Cnan-ocha ve Tayland Şeyhülislamı Asis Pithakkumpol da konuşma yapacak.

Etkinlik çerçevesinde "Helal Kültürü ve Helal Ekonomi İçin İnovasyon", "Tüketici Hakları Çerçevesinde Helal Üretimin Önemi", "Helal Üretimde Nano Teknoloji", "Helal Tıp", "Dijital Pazarlamada ve Markalaşmada Helal Kültür Perspektifi", "Helal Turizm ve Helal e-Ticaretin Potansiyelleri" başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Ayrıca dünyada helal belgelendirme yapan ülkelerin kuruluşlarının, helal standardizasyonu ve akreditasyon konusundaki çalışmalarının ele alınacağı toplantı ile helal tüketiciler sempozyumu da düzenlenecek.

- SMIIC

SMIIC 2010 yılında, Birleşmiş Milletlerin ardından en büyük ikinci milletler arası kuruluş olan İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) bağlı olarak standart, metroloji ve akreditasyon alanlarında çalışmak üzere kuruldu.

SMIIC, Helal Belgelendirme ve Helal Akreditasyon mekanizmalarını içeren İİT Helal Sisteminin kurulması çalışmalarına da öncülük ediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Bangkok Tayland Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title