Haberler

Tayland, Çin-Tayland demiryolu inşasını hızlandırmayı planlıyor

Güncelleme:

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında Çin-Tayland demiryolu projesini hızlandırmayı planladıklarını duyurdu.

BANGKOK, 26 Ekim (Xinhua) -- Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Çin'in önerdiği Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında iki tarafın da önde gelen projelerinden biri olan Çin-Tayland demiryolunun inşasını hızlandırmayı planladıklarını duyurdu.

Srettha, Salı akşamı yaptığı 2024 Tayland'ın Geleceği başlıklı konuşmada, Tayland'ın Kuşak ve Yol İnisiyatifi kapsamında Bangkok'tan Khon Kaen ve Nong Khai kentlerine giden ve Çin'e kadar uzanan bir demiryolu sistemi kuracağını söyledi.

Kendi adlarını taşıyan eyaletlerin başkentleri olan Khon Kaen ve Nong Khai, Tayland'ın kuzeydoğusundaki bölgeler için birer ulaştırma merkezi olarak görülüyor.

Srettha, bu ayın başlarında 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na katılmak üzere Çin'e yaptığı resmi ziyaret öncesinde Xinhua'ya verdiği demeçte, "Lojistik, Tayland açısından Kuşak ve Yol işbirliği bağlamındaki en önemli konulardan biri. Tayland, yurtiçindeki demiryolları ile bölgedeki simgesel bir Kuşak ve Yol projesi olan Çin-Laos Demiryolu'nun bağlantısını artıracak" dedi.

Trans-Asya demiryolu ağının önemli bir bölümünü oluşturan Çin-Tayland demiryolu, Tayland'ın standart hat açıklığındaki ilk yüksek hızlı demiryolu olacak.

Proje tamamlandığında, Bangkok'tan Nong Khai sınır kentine giden trenler bu hat üzerinde işleyecek. Nong Khai kentinin ise bir köprüyle Çin-Laos Demiryolu'na bağlanması bekleniyor. Böylece Bangkok'tan hareket eden bir trenle Laos'tan geçerek Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Kunming kentine kadar seyahat etmek mümkün olacak.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Tayland İnşaat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title