Haberler

Sincan'da Cam Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Sincan Belediyesi, Anadolu Cam Sanayii ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle ilçenin en işlek 100 noktasınanı cam kumbarası yerleştirildi.

Sincan Belediyesi, Anadolu Cam Sanayii ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğiyle ilçenin en işlek 100 noktasınanı cam kumbarası yerleştirildi.

Sincan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması projesiyle gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmanın amaçlandığı belirtildi.

Yüzde 100 geri dönüşebilen tek maddenin cam olduğu hatırlatılan açıklamada, atık camların toplanması amacıyla Sincan Belediyesi, Anadolu Cam Sanayii ve ÇEVKO işbirliğiyle ilçenin en işlek 100 noktasına cam kumbarası konduğu ifade edildi.

Geri dönüşüm seferberliği hakkında belediyenin vatandaşlara yönelik eğitimlerinin sürdüğüne değinilen açıklamada, Güngörmüşler Konakları, Hanımlar Konakları ve okullardaki seminerlerde vatandaş ve öğrencilere cam, bitkisel yağ, pil ve elektronik eşya atıklarının toplanmasının önemi, atıkların doğaya verdiği zarar ve yapılması gerekenlerin anlatıldığı aktarıldı.

"Atık camlar çöpe değil kumbaraya"

Açıklamada Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın değerlendirmelerine de yer verildi. Geri dönüşüm seferberliğinde kararlı çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yapan Tuna, "Cam, yüzde 100 dönüştürülebilen tek madde. Atık camlar çöpe değil, kumbaraya atılmalı" ifadesini kullandı.

Sincan halkınının da bu seferberliğe katkıda bulunarak duyarlılık göstermesi gerektiğine dikkati çeken Tuna, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Tuna Anadolu Cam Sincan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title