Haberler

Genç Girişimci Aldığı Hibeyle Kendi Çiftliğini Kurdu

Güncelleme:

Kütahya Simav'da yaşayan Esma Okur, 'Kırsal Kalkınma Destekleri' kapsamındaki 'Genç Çiftçi Hibe Desteği'nden faydalanarak kendi çiftliğini kurdu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki genç çiftçi Esma Okur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın uygulamaya başlattığı, 'Kırsal Kalkınma Destekleri' kapsamındaki 'Genç Çiftçi Hibe Desteği'nden da faydalanarak kendi çiftliğini kurdu.

"HAYALLERİM GERÇEK OLDU"

İki çocuk sahibi Esma Okur, 30 bin lira tutarındaki hibe karşılığı 6 adet büyükbaş hayvan ile kendi çiftliğini kuran Esma Okur "Gençlere tarım ve hayvancılığı sevdirmek için hazırlanan bu projeye ben de başvurdum. Allah'a çok şükür hayallerim gerçek oldu. Bütün günümü çocuklarıma ve düvelerime ayırıyorum. Eşimle birlikte önceleri hayvancılık yapmamız benim için avantaj oldu. Simav İlçe Tarım Müdürlüğü'nün anlatımları ve katkılarıyla, süt üretimini en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum. Uzmanlar tarafından yapılan kontrollerde, hayvanların bakımlarına gösterdiğim hassasiyetten memnun olduklarını belirtiyorlar.

"KENDİ ÇOCUKLARIM GİBİ BAKIYORUM"

Devletimizin desteği ile sahip olduğum düvelerime kendi çocuklarım gibi bakıyorum. Kazandıklarımı, büyükbaş hayvan sayısını artırmada kullanacağım, çiftliğimi büyütmeyi ve süt üretimini yükseltmeyi hedefliyorum. Simav'da faaliyet gösteren süt birliği ile iletişim halindeyim. Mahalle sakinlerinden ve yakın akrabalarımdan sürekli destek alıyorum. Bu da benim çalışma şevkimi artırıyor. Desteğini devam ettiren İlçe Tarım Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum, Allah devletimizden razı olsun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kütahya Simav Yaşam Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title