Haberler

Siirt Elektrikli Otobüs Üretecek

Güncelleme:

Çin firması Zonda ve Türk firması Tukie ile Siirt Valiliği arasında elektrikli otobüs protokolu imzalandı.

Siirt'te elektrikli otobüs üretecek fabrikanın kurulması için Çin firması Zonda ve Türk firması Tukie ile Siirt Valiliği arasında protokol imzalandı.

Valilikte düzenlenen imza töreninde konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, kurulacak fabrikanın hem Siirt'e hem de ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Aydın, Zonda firmasının yurt dışı yatırım yapabilmesi için 3 aylık izni bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Üretime başlanmasının ardından iç piyasanın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika gibi dış piyasaya da ihracat yapılacak. Valilik olarak bu firmaya destek veriyoruz. Hem bu olaya tanık hem de destekleyici bir birim olarak anlaşmayı imzalıyoruz. Gelecek yıl ocak ayında üretime başlanacak. Organize sanayi bölgesinde (OSB) 105 dönüm alanda kurulacak fabrikada yılda kent içi ulaşımda kullanılacak 2 bin elektrikli otobüs üretilmesi ve bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor."

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ise Zonda ve Tukie firmaları yetkililerinin yarın Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşeceğini kaydederek, Siirt'e bu yatırımı kazandırma gayreti içinde olduklarını söyledi.

Zonda yetkilisi Jim Xu, Siirt'te olmaktan ve kente yatırım yapmaktan mutluluk duyduklarını, bu yatırımın en kısa sürede hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından protokol, Tukie yetkilisi Şaban Asut, Zonda yetkilisi Jim Xu ve Vali Ahmet Aydın tarafından imzalandı.

Törene vali yardımcısı Mustafa Pala, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Güven Kuzu, Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen, TSO başkanvekilleri Özgür Çalapkulu ve Nedim Kuzu ile iş adamları katıldı. - SİİRT

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Ahmet Aydın Afrika Siirt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title