Haberler

Siemens Türkiye'ye Üs Kurdu

Siemens, Dünyadaki 14'üncü Araştırma -Geliştirme (Ar -Ge) Merkezini Kocaeli'nin Gebze İlçesinde Açtı.

Siemens, dünyadaki 14'üncü araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezini Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknokent'te açtı. Merkez, 190 ülkede ticari faaliyetleri bulunan firmanın Türkiye'de Ankara'dan sonra ikinci Ar-Ge üssü oldu.

Siemens Kurumsal Teknolojiler Enerji Sektörü Direktörü Rainer Speh, Ar-Ge merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, kurumsal teknolojiler bölümünün geleceğe güvenle baktığını, Türkiye'de faaliyete geçen Ar-Ge merkezinin başarılı projelere imza atacağına inandığını belirtti.

Kurumsal Teknolojiler Bölümünün 4 birimden oluştuğunu ve dünya çapında yaklaşık 6 bin çalışanı bulunduğunu ifade eden Speh, “Kurumsal Teknolojiler Bölümü Siemens'in faaliyet gösterdiği enerji, endüstri ve sağlık sektörleri için araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütüyor. Bugün faaliyete geçen Ar-Ge merkezimizde ilk aşamada 30, 2011 yılı sonunda da 100 kişinin çalışması öngörülüyor. Merkezin faaliyetleri arasında enerji iletim otomasyon sistemleri, enerji üretim yönetimi sistemleri, endüstriyel otomasyon panelleri ve bina otomasyon sistemleri bulunuyor” dedi.

Türkiye'nin Ar-Ge alanında sahip olduğu potansiyele dikkati çeken Speh, “Türkiye'de yaklaşık 14 milyon öğrenci var. Bunların oldukça büyük bir çoğunluğu elektrik–elektronik, otomasyon ve yazılım konusunda uzman mühendisler olacak. Bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ve değerlendireceğiz de” diye konuştu.

Siemens AŞ Genel Müdürü Hüseyin Gelis ise merkezin sadece Siemens için değil, Türkiye için de çok önemli olduğunu vurguladı.

Siemens'in Ar-Ge merkezlerinden ikisini Türkiye'de kurmasının arkasında Türkiye'deki kaliteli mühendislik hizmetleri ve yetkin mühendislik kaynaklarının olduğunu belirten Gelis, “Siemens bu merkezle Türkiye'ye ve yurt dışındaki diğer Siemens şirketlerine teknoloji geliştirip ihraç edebilme fırsatı verecek. Siemens Türkiye tarafından bu merkezde geliştirilecek ürünler, Siemens'in faaliyet gösterdiği 190 ülkede pazara sunulacak” dedi.

Siemens'in, cirosunun yaklaşık yüzde 5'ini Ar-Ge yatırımları için harcadığını kaydeden Gelis, firmanın 2008 yılı Ar-Ge bütçesinin 3,8 milyar avroyu bulduğunu, bu rakamın Türkiye'de yapılan toplam Ar-Ge harcamasına eşit olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİK SIÇRAMA YAPABİLMESİ AR-GE YATIRIMLARINA BAĞLI”

Siemens Kurumsal Teknolojiler Direktörü Erdem Alptekin de Ankara'nın ardından Gebze'de hizmete sokulan Ar-Ge merkezinin Türkiye'ye verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Avrupa'ya yakın, potansiyeli en yüksek işgücü piyasasına sahip ülke olduğunu belirten Alptekin, bu yakınlığın Türkiye'nin seçilmesinde etken olduğunu savundu.

Ülkelerin ve firmaların bir teknolojik yarış içinde olduğunu dile getiren Alptekin, şunları kaydetti:

“Bu yarışın tek nedeni var; insanlığın refah seviyesini artırmak ve kaliteli bir yaşam sağlamak. Siemens bulunduğu sektörlerde teknolojik liderliği olan bir firma ve Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önemle bu pozisyonunu güçlendirmekte. Ama daha global bir seviyeden baktığımızda, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle Türkiye arasında büyük fark var.

Ülkelerin Ar-Ge harcamalarının GSYH'ye orana baktığımızda, Türkiye'nin kat edeceği uzun bir yol olduğunu görmekteyiz. Örnek olarak İsrail'in Ar-Ge harcamaları GSYH'sinin yüzde 4,5'i, Japonya'nın harcamaları GSYH'sinin yüzde 3'ü seviyesinde. ABD'nin yüzde 2,7, Avrupa Birliğinin yüzde 1,9, Çin'in ise yüzde 1,5 seviyesinde. Türkiye'nin Ar-Ge harcamaları ise maalesef GSYH'sinin yüzde 0,8'i oranında. Türkiye'nin teknoloji ithal eden bir ülke olmaktan, teknoloji ihraç eden bir ülke olmaya dönüşümü için Ar-Ge faaliyetlerini ve yatırımlarını, mevcut düzeyinin en az 4 katına çıkarması gerektiği açıkça gözükmekte. Türkiye'nin bundan sonraki ekonomik ve teknolojik sıçrama yapabilmesi Ar-Ge yatırımlarına çok bağlı olacaktır.”

Konuşmaların ardından şirket yetkilileri, Ar-Ge merkezinde çalışanların projelerini inceledi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde Teknokent alanı içinde hizmet veren Siemens Ar-Ge merkezinin yaklaşık 150 bin avroya mal olduğu bildirildi. 30 kişinin çalıştığı merkez, 440 metrekarelik kapalı alandan oluşuyor. Siemens'in 190 ülkede ticari faaliyetleri, 8 ülkede 14 Ar-Ge merkezi bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title