Haberler

Şah Fırat Operasyonu

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Gerek Hükümetimiz ve gerekse TSK üstlendikleri sorumluluğu günün şartlarına göre başarıyla yerine getirmişlerdir.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Gerek Hükümetimiz ve gerekse TSK üstlendikleri sorumluluğu günün şartlarına göre başarıyla yerine getirmişlerdir. Hem sayın Başbakanımızı, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutan ve mensuplarını kutluyorum" dedi.

Kopuz, yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yerini bir gecede değiştirmesinin olağanüstü bir başarı olduğunu ifade ederek, Hükümetin büyük sıkıntılara sebep olacak bir durumu çözüme kavuşturma konusunda gösterdiği kararlılığın da takdire şayan olduğunu belirtti.

"Gerek Hükümetimiz ve gerekse TSK üstlendikleri sorumluluğu günün şartlarına göre başarıyla yerine getirmişlerdir. Hem sayın Başbakanımızı, hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutan ve mensuplarını kutluyorum" ifadesini kullanan Kopuz, operasyonla ilgili olarak Türkiye'deki muhalefet partilerinin ve "kimi sözde aydınların" her zaman olduğu gibi, yine durumdan vazife çıkarma eylemine girerek operasyona gölge düşürmeye çalıştığını vurguladı.

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun yerinin daha önce 2 defa değiştiğini hatırlatan Kopuz, şunları kaydetti:

"Zaten karakol ve sandukalar ilk yerinde değil. Bugün yine Suriye topraklarında olmak üzere bir kez daha ve bir gecede büyük bir operasyonla atalarımıza ait olan sandukalar da alınarak güvenli bir bölgeye nakledilmiş. Bu başarıyı alkışlamak varken, başta muhalefet partileri olmak üzere; fırsatçılık peşinde olan bir güruh, operasyonu Türkiye'nin zafiyeti gibi gösterme telaşındalar. Konuşmalarına bakıyorsunuz, tıpkı, Suriye'de kendi halkına zulüm eden zalimlerin ağzıyla konuşuyorlar. Bu insanlar, Musul'daki elçilik görevlilerimizin kurtarılması esnasında da aynı ağızla konuşuyorlardı. Yeter artık."

Hükümetin bu operasyonla, her türlü provokasyona açık bir karakolu, güvene alarak ülke için son derece önemli bir hamle yaptığını belirten Kopuz, açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, uluslararası hukukun kendisine verdiği güçten yararlanarak, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu sınırına yakın ve elinin uzanacağı bir noktaya taşıyarak, hem simgesel önemi Milletimiz için çok önemli olan Süleyman Şah Karakolu'nda bulunan manevi değere sahip varlıkları korumaya almış, hem de siyasi ve askeri açıdan oluşabilecek olayların önüne geçmiştir. Bugün, karakolun yeri değişti diye Hükümeti ve TSK'yı hedef alanlar, sözleri ile kimlere hizmet ettiklerini düşünsünler" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Süleyman Şah İstanbul Tsk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title