Haberler

RTÜK'ten Sky Türk'e Aydın Doğan'a Hakaretten Uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Siyasi Analiz" Programında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a Hakaret Edildiği Gerekçesiyle Sky Türk Televizyonu'na Uyarı Cezası Verdi.

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "Siyasi Analiz" programında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle Sky Türk Televizyonu’na uyarı cezası verdi. RTÜK, SKY Türk’te yayınlanan ve Serdar Akinan, Enver Aysever ile Eren Eğilmez’in sunduğu "Siyasi Analiz" programında, Aydın Doğan’a yönelik olarak, eleştiri sınırlarının ötesinde yayın yapıldığını tespit etti. Hazırlanan raporda, "Programda POAŞ operasyonu çerçevesinde Aydın Doğan’a yönelik eleştiriler ve yine bu grup ile SKY Türk yayın kuruluşunun da içinde olduğu Çukurova grubu arasında bir süredir cereyan eden konular ele alınmıştır. Bahsi geçen programdaki ifadelerin eleştiri sınırlarını aştığı düşünülmektedir" denildi. Üst Kurul, "Kişilerin manevi şahsiyetlerine eleştiri sınırları ötesinde saldırıda bulunulmaması" ilkesine aykırı yayın yapıldığı gerekçesiyle SKY Türk’e uyarı cezası verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title