Haberler

Petrol Ofisi'nin Cezası Danıştay'dan Döndü

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, Petrol Ofisi Aleyhine Uyguladığı İdari Para Cezalarının İptali Talebiyle Açılan Davada; Danıştay 13. Daresi Petrol Ofisi'ni Haklı Buldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Petrol Ofisi A.Ş. (POAŞ) ve iştiraki Erk Petrol Yatırımları A.Ş. aleyhine uyguladığı idari para cezalarının iptali talebiyle açılan davada; Danıştay 13. Daresi Petrol Ofisi’ni haklı buldu.

13. Daire, EPDK’nın Petrol Ofisi ve Erk Petrol’a verdiği idari para cezasını iptal etti. EPDK 2006 yılında lisanssız bayilere satış yaptıkları gerekçesiyle akaryakıt şirketlerine toplam 1.6 milyar lira düzeyinde ceza vermişti. Daha sonra bu cezalar 10’da 1’i oranında düşürülmüş, toplam ceza 160 milyon liraya inmişti. EPDK’nın söz konusu dosyada Petrol Ofisi’ne verdiği 499 milyon lira ceza 49.9 milyon liraya ve Erk Petrol’e verdiği 100.7 milyon lira ceza da 10 milyon liraya düşmüştü. Böylece Danıştay, Petrol Ofisi ve Erk Petrol’e verilen yaklaşık 60 milyon lira cezayı iptal etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title