Haberler

Orka Hedef Büyüttü

Okra Group Genel Koordinatörü Osman Arar, Dünya Moda Sektöründe Seyirci Değil Belirleyici Bir Oyuncu Olmayı Hedeflediklerini Vurguladı.

Okra Group Genel Koordinatörü Osman Arar, dünya moda sektöründe seyirci değil belirleyici bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Erkek giyiminde Damat ve Tween markalarıyla yurtdışında önemli başarılara imza atmaya hazırlanan Orka Group’un ürünleri, 2008 yılında erkek modasının merkezi Londra’da 25 noktada satışa sunulacak.

Orka Group’un 2008 yılı hedeflerine ilişkin düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Okra Group Genel Koordinatörü Osman Arar, dünya moda sektöründe seyirci değil belirleyici bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Bir Türk firması olarak 2000 yılında 3-0 mağlup başladığımız maça şimdi 2-0 önde başlıyoruz. Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliği en büyük avantajımız. Amacımız 2011 yılında dünyanın en tanınan markalarından biri olmak” dedi.

“MODANIN OLİMPİYAT FİNALİNDE KOŞMAYA HAZIRIZ”

Arar, bu çerçevede yerli ve yabancılardan oluşan bir “golden team (altın takım)” oluşturduklarını, Orka bünyesinde bir genel müdürlük kurarak başına da daha önce Orijin Group ve Beymen’de çalışmış olan Dr. Fatih Anlı’yı getirdiklerini ifade etti.

Modada küresel bir oyuncu olmak için sürdürdükleri çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirten Arar, “Bugüne kadar çok çalıştık ve modanın olimpiyatlarında final koşmaya hazırız. Bu yarışın sonunda tüm moda başkentlerinde diğer büyük markalarla birlikte biz de olacağız. 2008 yılı içinde ‘biz burada niye yokuz’ dediğimiz bütün yerlerde bulunacağız” diye konuştu.

“LONDRA PAZARINA KENDİMİZİ TANITMAK İÇİN 2 MİLYON DOLAR HARCAYACAĞIZ”

Şu anda 4 ayrı markayla dünya genelinde 50’yı yakın mağazada hizmet verdiklerini hatırlatan Arar, 2008 yılında özellikle erkek giyiminin merkezleri olarak bilinen Londra ve Milano pazarlarına gireceklerini söyledi.

Özellikle Londra pazarına girebilmek için bu yıl içinde 2 milyon dolara mal olacak bir tanıtım kampanyası düzenleyeceklerini ifade eden Arar, özellikle Tween markasının Avrupa’da yeni logosu ve imajı ile Türkiye’nin tanıtımına da önemli katkı sunacağına dikkat çekti.

“ÜRDÜN’DEN MEKSİKA’YA KADAR MAĞAZA AÇACAĞIZ”

Arar, Eylül 2008’den itibaren Londra’da 25 noktada satışa çıkmayı hedeflediklerini, bu sayının önümüzdeki yıllarda 100’e çıkacağını kaydetti. Ayrıca Londra’da Bond Street bölgesinde bir de mağaza açacaklarını bildiren Arar, 2008’de İngiltere’nin yanı sıra Ürdün, Romanya, Almanya ve körfez ülkelerinde yeni mağazalar açacaklarını ifade etti.

Türkiye’ye komşu ülkelerde bu yıl 10 mağaza açacaklarını, Meksika’da bir mağaza kurmak için de görüşmelerinin sürdüğünü dile getiren Arar, 2008 yılında yurtdışı operasyonlardan 10 milyon dolar civarında ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

“EN BÜYÜK HAYALİM ÜZERİNDE GÜNEŞ BATMAYAN BİR MARKA”

Orka Group’ta yılbaşından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Fatih Anıl ise, Türkiye’de hep “tekstil sıkıntıda” diye konuşulduğunu, ancak konfeksiyonda marka haline gelindiğinde tüm sıkıntıların aşılabildiğini belirterek, “En büyük hayalim üzerinde güneş batmayan bir markaydı. Bu hayalimi Orka’da gerçekleştirebileceğime inanıyorum, bu yüzden buradayım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title