Haberler

Mustafa Koç İçin Rekor Kırıldı

Güncelleme:

Mustafa V. Koç'un sevenleri, Türk Eğitim Vakfı'na 49 yıllık tarihinin bağış rekorunu kırdırdı. TEV'e yapılan bağış, bugüne kadar yapılan en yüksek bağışı 8'e katladı.

Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre, Mustafa V. Koç'un sevenleri, dedesi Vehbi Koç'un kurucusu olduğu Türk eğitim Vakfı'na (TEV) tarihinin bağış rekorunu kırdırdı. Koç Ailesi'nin çelenk yerine hayır kurumlarına bağış yapması isteğine saygı gösteren Koç'un sevenleri, TEV'e 3 bin 500'ün üzerinde çelenk bağışı yaptı.

EN YÜKSEK BAĞIŞI 8'E KATLADI

Koç için yapılan bağışlar, bugüne kadar yapılan en yüksek bağışı 8'e katladı.

Vakfa yapılan bağışlar Mustafa V. Koç Burs Fonu'nda toplanacak ve eğitim için kullanılacak. Ailenin kararı doğrultusunda fonda toplanan kaynağın Mustafa V. Koç'un mimarlarından olduğu ve büyük önem verdiği Meslek Lisesi Memleket Lisesi projesine ithafen meslek lisesi öğrencilerine verileceği belirtiliyor. Yani Mustafa V. Koç, vefatından sonra da liseli gençlerin geleceğini inşa etmekte önemli bir rol oynamaya devam edecek.

BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR

Mustafa V. Koç, "Ülkemizde gençlerin gelişimlerine çok yönlü destek vererek, istihdam edilebilirliklerinin önünü açan bu uygulamaların yaygınlaşması en büyük arzumuz. Ulusal rekabet gücümüzü artırmak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve işsizlikle mücadele etmek için istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi gerekli ve hatta şarttır" diyerek meslek liselerine verdiği önemi dile getirmişti.

TEV yöneticileri, bağışın parasal değerini açıklamazken, Koç adına yapılan bağışların şu ana kadar vakfa gelen en yüksek bağışın 8 katını bulduğunu bildirdiler. Daha önce Vehbi Koç, eşi Sadberk Koç ve kızı Sevgi Gönül gibi aile fertlerine de yüksek bağışlar geldiğini hatırlatan yetkililer, "Bağışlar devam ediyor. Bu bağışlarla onun adını taşıyan burs fonu oluşturacağız. Yüzlerce öğrenci onun sayesinde burs alacak" değerlendirmesini yaptılar. (Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Vatan Gazetesi Vehbi Koç Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

uyanin:

Haim nahumun Osmanlı ve Türk milleti üzerinde ki hain planlarını bir okuyun derim. Bunlar özellikle yetiştirilen hainler!

26
20
yanıtYanıtla
ANTİ YOBAZ:

HAİM NAHUM''UN KOÇ AİLESİYLE HERHANGİ BİR İLİŞKİSİNİN OLMADIĞI VE SADECE SOYADI BENZERLİĞİNDEN İBARET OLDUĞU, TARİH BİLİMCİLER TARAFINDAN DELİLLERİYLE ORTAYA KONDU. İŞİNİZ GÜCÜNÜZ ÇAMUR ATMAK. AMA SİZİN PİSLİĞİNİZ ANCAK SİZİ KİRLETİR. AHİRETTE BU ASILSIZ GIYBETİNİZ HAKKINDA NE GİBİ BİR SAVUNMADA BULUNACAĞINIZI MERAKLA BEKLEYECEĞİM!

yanıt16
yanıt10
uyanin:

Ben ne iftira atacam olumm kaynaklara bakta konuş

yanıt6
yanıt6
Benim ADIM BENİM:

Ben yobaz değilim. Kendi hayatımda Allah''a ve onun TEK''liğine tümüyle inanırım. Diğer taraftan, toplum yaşamımda ise tümüyle laik anlayışla haraket ederim. Bu ifadelerden sonra, söyleyeceğim o ki, Haim Nahum olayı da Osmanlı''nın Hazine''de o zaman için kalan altınının hatırısayılır bir bölümünü bir İsviçreli bankerin yardımıyla isviçre Bankalarından birine kaçırdığı ve daha sonra bir bölümünü Vehbi Koç''a verdiği tarihi gerçeklerdir. Vehbi Koç''un babası olduğuna dair ise kesin bir delil yokt

yanıt0
yanıt0
türkiyeli:

bu millet seni hiç unutmayacak sayın koç mekanın cennet kabrin nur olsun

34
9
yanıtYanıtla
wufiyu:

vefatına üzülmedim. çok para haramsız olmaz

6
27
yanıtYanıtla
huyuni:

gemicikler gibi mi

yanıt15
yanıt2
beast:

Din yoksa huzur vardır.

8
24
yanıtYanıtla
saban:

Zenginlerimiz zekatlarini versinler fakirlere yardim etsinler paralari mezarami goturecekler

27
4
yanıtYanıtla
AzerselllMobil-IOS:

Allah rahmet eylesin Koç ailesinin vefat edenlerine??

27
1
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title