Haberler

Milli Tarım Projesi

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Milli Tarım Projesi kapsamında, damızlık düve üretim merkezleri kurularak yerli hayvancılığın desteklenmesi ve süt ürünlerinin çeşitlendirilmesinin öngörüldüğünü, yerli hayvancılığın geliştirilmesiyle et ithalatının önüne...

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Milli Tarım Projesi kapsamında, damızlık düve üretim merkezleri kurularak yerli hayvancılığın desteklenmesi ve süt ürünlerinin çeşitlendirilmesinin öngörüldüğünü, yerli hayvancılığın geliştirilmesiyle et ithalatının önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirterek, bu adımları son derece olumlu gördüklerini ifade etti.

Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, gıda ve tarım sektörünün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de stratejik sektör olarak görüldüğünü belirtti.

Tarım ve hayvancılık sektörünün Türkiye'de halen istenilen seviyede olmadığını ifade eden Sağlam, son dönemlerde bu alanda yaşanan gelişmelerden umutlu olduklarını bildirdi. Sağlam, şunları kaydetti:

"Milli Tarım Projesi kapsamında damızlık düve üretim merkezleri kurularak yerli hayvancılığın desteklenmesi, süt ürünlerinin çeşitlendirilmesi öngörülüyor. Yerli hayvancılığın geliştirilmesiyle et ithalatının önüne geçilmesi hedefleniyor. Biz bu adımları son derece olumlu görüyoruz. Hayvancılık sektörünün canlandırılmasıyla ülke ekonomisinin ithalattan kaynaklanan döviz kaybı da önlenmiş olacak."

Sağlam, projenin bir diğer ayağını ise havza bazlı üretimin oluşturduğunu belirterek, bu alanda da sektörü ayağa kaldıracak, Türkiye'yi yeniden "dünyayı doyuran ülke" konumuna getirecek önemli çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Sinan Sağlam, tarımsal desteklemelerin revize edilmesi, kimyasal gübreden organik gübre kullanımına geçilmesi, arazi toplulaştırmalarının hızlandırılması, sebze ve meyve üretiminde ürün çeşitliliğinin artırılması, tohum gen bankası ve lisanslı depoların kurulması, tarımsal alanların koruma altına alınması gibi son derece hayati önem taşıyan adımlar atılmasını sevindirici gelişmeler olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Hükümetin tarımsal politikalarını desteklediklerini, ancak yürütülen çalışmalarla ilgili meslek kuruluşlarıyla gerekli iş birliğinin sağlanmadığını savunan Sağlam, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tarım ve hayvancılık alanında çalışma yapılırken, veteriner hekimlerin bağlı olduğu kuruluşlar başta olmak üzere, diğer meslek kuruluşları ile de temas sağlanması gerektiği düşüncesindeyiz. Bakanlığın tarımsal politikaları meslek kuruluşları ile eşgüdüm halinde yürütmesi, uygulamada başarı oranının yükselmesini sağlayacaktır. Bursa Veteriner Hekimler Odası olarak biz, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bakanlığın bunu dikkate alarak meslek kuruluşları ile iletişim halinde olmasını çok önemli görüyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Sinan Sağlam Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title