Haberler

Mehmet Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi! Deprem hariç tüm harcamalar gözden geçirilecek

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderildi. Buna göre kurumlardan deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi istendi. İdareler elde ettikleri tasarrufları 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderildi. Genelgede deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması gerektiği, tasarruf takibinin de tavizsiz sağlanacağı bildirildi.

HEDEF, HARCAMALARDAN TASARRUF SAĞLANMASI

Bakan Şimşek'in, G20 dolayısıyla Hindistan'a gitmeden önce cuma günü imzaladığı ve bugün tüm kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 30 Haziran 2021 tarihli kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin "Tasarruf Tedbirleri" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığı hatırlatıldı. Söz konusu genelge kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve dışı harcamaları ile taşınır ve taşınmazların kullanılmasında genelgeyle belirlenen tedbirlere uymakla talimatlandırıldığı ifade edildi.

"AZAMİ GAYRET" VURGUSU

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde, genel ilke olarak kamu hizmetlerinin bütçe sınırları içinde kalınarak ayrılan kaynakların üzerinde harcama yapılmasına yol açılmadan azami tasarruf anlayışı içinde yerine getirilmesi gerektiği belirtilmişti.
Bütçelerde ilave yük oluşturacak şekilde faaliyet genişlemesine ve iş artışına gidilmemesi istenen genelgede, ilgili mevzuatta belirtilen faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olmayan herhangi bir harcama veya taahhütte bulunulmaması, ihale şartname ve sözleşmelerine alım konusuyla ilgisi olmayan unsurların dahil edilmemesi ve yapılacak alımlarda ölçek ekonomisinden yararlanarak ihtiyaçların daha düşük maliyetlerle karşılanması amacıyla ortak alım yoluyla tedarikin yaygınlaştırılması için azami gayret gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştı.
Kamuda ek tasarruf tedbirleri

Mehmet Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi! Deprem hariç tüm harcamalar gözden geçirilecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

"DEPREM HARİCİNDEKİ TÜM HARCAMALAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Bugün yayınlanan Bakan Şimşek imzalı genelgede, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca, "Maliye ve ekonomi politikalarının hazırlanmasına yardımcı olmak ve bu politikaları uygulamak", "Kamu harcamalarında etkinlik, etkililik, ekonomiklik ve verimlilik sağlamak amacıyla gerekli standartları tespit etmek ve sınırlamalar koymak, bu hususlarda tüm kamu kurum ve kuruluşları için uyulması zorunlu düzenlemeleri yapmak ve tedbirleri almak" görev ve yetkilerinin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiği hatırlatıldı.

Deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tedbirlerin ivedilikle uygulanabilmesine yönelik gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması amacıyla yayımlanan genelgeye göre, bahse konu genel ilkelerin yanında, kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz edinimi ve kiralanması, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek.

YAPILAN TASARRUFLAR BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK

Bunun yanı sıra kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlü olacak.

İdareler, genelgenin düzenlediği konularda bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle bu kapsamda elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Şimşek Deprem Maliye Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (36)

Hasann hasann:

Temsil ağırlama organizasyon giderlerini kapatın, Haberleşme ve iletişim giderlerini kapatın Makam araçlarını kaldırın Maaşlarınızı memur maaşlarına denk getirin lojmanlarınızı kaldırın o zaman inanayım sayın bakanım, yoksa hepsi hikaye

231
4
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

dediklerini yapan kim olursa olsun oy veririm

yanıt55
yanıt1
öti1941:

Sarayin masraflarina gücünüz yetecek mi,malum itibardan tasarruf olmaz. ???????

203
20
yanıtYanıtla
Temel Temel:

40 Yıl kamuda çalışmış birisi olarak bu çözüm değil gerçek dışı beyan yazılır her zaman. emirliyeceksiniz. örnek ve en önemlisi kiralık araçlar. derhal kaldırılmıştır, servis araçları kaldırılmıştır.Örnek TCDD banliyo ücretsiz olmasına rağmen gidiş geliş günde 100 araç kullanıyor kiralık araç sayısıda belli değil.

207
1
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

deprem hariç? :D yahu 25 senedir demekki siz har vurup harman savurmuşsunuz itiraf ediyorsunuz burada

189
14
yanıtYanıtla
ERKAN :

yav bizde inandık mercedeslerden audilerden aşağı binen yok

188
1
yanıtYanıtla
orhan doğ:

zabıtaların altında milyonlarca liralık 4x4 araclar varken onlara mecedes audi az bile

yanıt34
yanıt5
Emin Alıç:

Bişeyden tasarruf olmuyodu neydi o bizde kalmadı da

161
6
yanıtYanıtla
Dengiz Elm:

Körfez ülkelerinden almaya gidiyor

yanıt73
yanıt4
sade vatandaş:

çaylara bi şeker eksik atılmalı onu tasarruf tedbirlerine eklemeyi unutmuşlar ayrıca meclis lokantasında etlileri kebabapları tuzu az pişirilip tuzdanda tasarruf edilirse harika olurdu böylece sayın vekillerimiz tuzlu yiyip susamaz sudanda tasarruf edilirdi

158
5
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title