Haberler

İstediğinin Fotoğrafını Çek Siparişini Ver Gelsin

Güncelleme:

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, "kişiselleştirilmiş alışveriş uygulaması Hopi ile kullanıcılar çektikleri fotoğraflardaki ürünleri bulup satın alabilecekler" dedi.

Büyük veri (big data) ve nesnelerin interneti (internet of things) konularının işlendiği ve bu yıl ikinci kez düzenlenen Smartcon2016 İstanbul Zirvesi dün başladı. Analytics Center tarafından düzenlenen etkinlikte iş dünyasının yerli ve yabancı birçok önemli konuşmacısı büyük veri ve nesnelerin interneti konusunda görüşlerini paylaştı. Zirvenin ilk konuşmacısı ise Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner oldu.


YENİ HEDEF: GÖRÜNTÜ TANIMA TEKNOLOJİSİ

Boyner Grup'un kişiselleştirilmiş alışveriş uygulaması 'Hopi'nin 1 yıl 36 günde 3.5 milyon kişiye ulaşan bir alışveriş makinesine dönüştüğünü anlatan Cem Boyner, "Önümüzdeki dönem planlarımızda görüntü tanıma (image recognition) teknolojisi var. Kullanıcılar bir ürünün fotoğrafını çekip sisteme atacak. Bu ürün ile ilgili bilgiler ve fiyat ekranda gösterilecek. Ürünler öncelikli olarak Hopi anlaşmalı markalarda aranacak. Yoksa internette aranacak. Eylül ayında kullanıcılara sunacağız" dedi.

ARADIĞINI İTÜ'DE BULDU

3 yıldan beri bu projenin üzerine çalıştıklarını ifade eden Boyner, şunları söyledi:

"Tek akıllı biz değiliz, Silikon Vadisi'nde kesin vardır' dedik. Dünyanın en iyi şirketleriyle görüştük. Aylık ücret ödenecek bir model ile anlaştık. Ancak İstanbul Teknik Üniversitesi'den (İTÜ) 3 tane pırıl pırıl genç arkadaşla tanıştık. Anlattığımız bu işi yaptılar. Bizim ofisten 500 metre ileride Maslak'ta aradığımız teknolojiyi bulduk. Daha ucuz diye değil, daha iyi olduğu için onlarla çalışıyoruz." Hopi'ye mobil ödemeyi de entegre edeceklerini belirten Boyner, uygulamaya kredi kartlarının ekleneceğini ve bu sayede kasaya kod okuturken ödemeyi de yapacaklarını sözlerine ekledi. Boyner, mobil ödeme özelliğinin de eylül ayında sunulacağını belirtti. 3 yıl önce sesli komut teknolojisini kullanmayı planlarının arasına dahil ettiklerini belirten Boyner, şunları söyledi: "Kullanıcıların 'Hopi'ciğim' deyince sipariş verebildiği bir teknoloji üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Çene hareketlerinden konuşulanları anlayan bir kulaklık olacak. Bunu hangi fabrika üretebilir diye araştırmalar yaptık. Geçtiğimiz ay, bu ürün de karşımıza çıktı. 2018'de kullanıcılara sunacağız."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Cem Boyner Eylül Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title