Haberler

İstanbul: Mimarlık Oscar'larında Büyük Ödül Kanyon'un

Tabanlıoğlu-jerde-arup Ortaklığı ile Tasarlanan ve Eczacıbaşı ile İş Gyo Tarafından Gerçekleştirilen Kanyon Projesi, Mimarlık Oscarları Adıyla Anılan Cityscape 2006 Architectural Review Mimarlık Ödülleri Yarışmasında Büyük Ödül'ün Sahibi Oldu.

Tabanlıoğlu-Jerde-Arup ortaklığı ile tasarlanan ve Eczacıbaşı ile İş GYO tarafından gerçekleştirilen Kanyon projesi, Mimarlık Oscarları adıyla anılan Cityscape 2006 Architectural Review Mimarlık Ödülleri yarışmasında Büyük Ödül'ün sahibi oldu.

"Çok Amaçlı Projeler" dalında Kanyon ile ödül alan Tabanlıoğlu Mimarlık, geçen yıl da Galataport ve İstanbul Modern projeleriyle yarışmanın iki büyük ödülünü kazanmıştı. Bugüne kadar, Türkiye'de gerçekleştirilen ilk açık alışveriş merkezi projesi olarak yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da büyük ses getiren Kanyon, aldığı bu ödülle mimari açıdan üstünlüğünü belgelemiş oldu. Dubai Cityscape Uluslarasası Gayrımenkul Yatırım ve Gelişim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen yarışmanın jürisinde, The Arcitectural Review dergisi editörü Paul Finch, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü Başkanı Jack Pringle, Sharjah Amerikan Üniversitesi Dekani Dr. Fathi Rifki, dünyada büyük mimari ve kentsel tasarım başarıları ile tanınan Malezya'lı mimar Ken Yeang ve İsviçre'de Aga Khan mimarlık ödülleri Genel Sekreteri Dr. Suha Özkan yer aldı. Yarışmanın ödülleri, 4 Aralık akşamı 700 davetlinin katıldığı törende dağıtıldı.

Öte yandan, uluslararası yayınların da yakından takip ettiği Kanyon, en son International Herald Tribune Gazetesi'ne haber oldu. İstanbul'un gelişen tüketim alışkanlığını konu alan haberde, Kanyon'un, ileri mimarisiyle 21. yüzyılda Türkiye'ye yeni bir anlayış getirdiği ve değişimin eşiğinde bulunan İstanbul için çekici bir güç haline geldiği ifade edildi. Kanyon'un, mimari yapısından da bahseden haberde, açık bölümleri, konutları, bahçeleri, restoranları, her yaşa hitap eden mağaza anlayışı ve orta kısmında yer alan kubbe şeklindeki yapının farklı bir atmosfer oluşturduğu belirtildi. International Herald Tribune tarafından 6-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek Luxury Conference'ın katılımcıları da konferansın son günü Kanyon'u ziyaret edecekler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

İstanbul Boğazı, gemi arızası nedeniyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title