Haberler

İşçileri İstedi, Batman'a 6 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Tgsd Eski Başkanı, Hey Tekstil'in Sahibi Aynur Bektaş, Anadolu'daki 4'üncü Fabrikasını 6 Milyon Dolara Batman'da Kurma Kararı Aldı. 1000 Kişiye İş Kapısı Olacak Fabrika Kararında Aynur Bektaş'ın Yanında Çalışan Batmanlı İşçiler de Etkili Oldu.

TGSD eski Başkanı, Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş, Anadolu’daki 4’üncü fabrikasını 6 milyon dolara Batman’da kurma kararı aldı. 1000 kişiye iş kapısı olacak fabrika kararında Aynur Bektaş’ın yanında çalışan Batmanlı işçiler de etkili oldu.

HEY Teksil’in sahibi, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) eski Başkanı Aynur Bektaş, ’Kadınların intiharı ve terör olaylarıyla’ anılan Batman’ın kaderini değiştirecek yatırımlara imza atıyor. Anadolu’da yatırım seferberliği ilan eden Aynur Bektaş, Çankırı, Nevşehir ve Kastamonu’daki yatırımlarından sonra 4. tekstil ve hazır giyim fabrikasını Batman’da kuruyor.

6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM: Batman organize sanayi bölgesinde 35 bin metrekarelik alanda ilk etapta 6 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Fabrikada, çoğunluğu kadın işçi ve kadın yönetici 1000 kişi istihdam edilecek. Kentin ilk ve en büyük yatırımı olacak tekstil ve hazır giyim fabrikası, 2008 yılında çalışmaya başlayacak ve üretiminin tamamı Avrupa’ya ihraç edilecek.

BATMANLI İŞÇİLERİM BASTIRDI: Bektaş, yatırımlarının sosyal boyutu olduğunu da vurgulayarak, Batman’da fabrika kurmasının öyküsünü şöyle anlattı: "Batmanlı kadınların sık sık intihara kalkışmasına çok üzülüyordum. Batman için bir şeyler yapmak lazım diyerek yola çıktım. 5-6 ay önce Batman’a vali atanan Recep Kızılcık, İstanbul’a beni ziyarete geldi ve 5 saat konuştuk. Benden, fabrika kurmamı istedi. Bir bina ve kadın işçi bulması koşuluyla isteğini kabul edebileceğimi söyledim. Bu arada, İstanbul’daki fabrikamda çalışan 50’ye yakan Batmanlı ’şimdi sıra Batman’da’ diyerek firmanın çeşitle yerlerine yazılar astı. İşçilerin manevi baskısı oldu."

BATMAN’IN AYDINLIK YÜZÜNÜ GÖRDÜM: Geçen hafta Batman’a gittiğini ifade eden Bektaş, şunları söyledi: "Şok oldum, Batman’ın bu kadar aydınlık bir yüzü olduğunu orada gördüm ve yatırıma karar verdim. Oradaki ziyaretimde birçok kadın beni bekliyordu; çalışıp çalışmayacaklarını sordum, önce atölye sonra fabrika kurmayı düşündüğümü söyledim, çok heyecanlandılar ve çalışmak isteyen çok kadın olduğunu belirttiler."

Tekel’in hangarını verdiler 300 kadın 50 erkek çalışacak

BATMAN Valisi Recep Kızılcık’ın Tekel’in hangarını kendilerine tahsis ettiğini, atölye için 150 makineyi ve eğitim şeflerini Batman’a gönderdiğini anlatan Aynur Bektaş, şöyle konuştu: "Vali Bey, Organize Sanayi Bölgesi’nde 35 bin metrekarelik yer gösterdi. Orada da fabrika inşaatına başlayacağız. Bir yıl içinde tamamlanır. Ocak ayında hangardaki atölye çalışmalarımız başlayacak ve burada en az 300 kadına, 50 erkeğe iş vereceğiz. Ama, fabrikamızda bine yakın istihdam olacak."

5’inci fabrika Nevşehir’e

HEY Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Anadolu’da ’yerini ve işçisini hazırlayan her yerde’ yatırım sözü verdiğini, Aralık ayında Kastamonu Tosya’da 200 kişilik 3’üncü atölyelerini ve Nevşehir’de 5’inci. fabrikalarını açacaklarını söyledi.

Bir kadının yönetimde olmasını şart koştum

AYNUR Bektaş, ilk etapta 6 milyon dolarlık yatırımla başlayacağı fabrikada Batmanlı bir iş adamını ortak alacağını ve ortaklık yapacağı firmada bir kadının yönetimde olmasını şart koşacağını ifade ederek, şöyle devam etti: "Yatırımımız, Batman’daki ilk ve en büyük tekstil ve hazır giyim fabrikası olacak. Tişört, iç giysi, eşofman gibi örme grubundaki her şey üretilecek. Üretimimizin hepsi Avrupa ülkelerine ihraç olacak. Daha sonra İran, Irak, Suriye ve diğer komşu ülkeler ile Orta Doğu ülkelerine ihracat hedefliyoruz. LCW, Koton gibi firmaların teklifine de açacağız, iç piyasaya fason üretim yapabiliriz, Çin yerine bizden alsınlar. Batman’daki yatırımımı çok büyük düşünüyorum. İleri aşamada entegre tesis kuracağım, fabrikamı tamamen organik üretime ayıracağım. Ayrıca, bilişim ve turizm yatırımı da düşünüyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title