Haberler

Hatay'a Turist Akını Olacak

Güncelleme:

Başarıyla sonuçlanan Afrin Operasyonu sonrası Hatay'a turizmde talep patlaması yaşanıyor. Farklı ülkelerden inanç turizmi için talep gören şehir, 1 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başarıyla tamamladığı Afrin Operasyonu'nun ardından yabancı turistlerin Hatay'a olan talebi arttı. Üç yıldır seyahat amaçlı yabancı turist almayan şehre bu yıl adeta yabancı akını var. Kore, İtalya, Brezilya ve Almanya'dan inanç turizmi için talep gören şehir, bu yıl yerli yabancı 1 milyonun üzerinde kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

"3 YILDIR YABANCI TURİST ALMIYORDU"

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Afrin Operasyonu'nun şehre olan talebi etkilemediğini belirterek, "Başarıyla tamamlanan operasyon bölgeye olan güveni daha da artırdı. Özellikle son iki haftadır talep patlaması yaşıyoruz" diye konuştu. Hatay'ın 3 yıldır yabancı turist almadığına dikkat çeken Nacioğlu, bu yıl inanç turizmi için Kore, Brezilya, İtalya ve Almanya'dan rezervasyon aldıklarını kaydetti. Hali hazırda otellerin yüzde 60 doluluğa ulaştığı bilgisini veren Nacioğlu, "Sezon 1 Nisan'da açılıyor. Ramazan'a kadar dolulukların yüzde 80'leri aşacağını öngörüyoruz. Gelen rezervasyonlar da bu şekilde ilerliyor" ifadelerini kullandı.

"1 MİLYONU AŞARIZ"

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de, operasyonun devam ettiği ocak ayında ilin aldığı turist sayısının bir önceki yıla oranla yüzde 20'nin üzerinde arttığı bilgisini verdi. Işıkgör, "Henüz şubat ayı rakamları çıkmadı ancak gelen verilere göre şubat ve martta da önceki yıla oranla yüzde 30'un üzerinde artış var. Talepte ise geçen yıla oranla yüzde 40 oldu" dedi. Hatay'ın geçen yıl yerli-yabancı toplam 670 bin turist aldığını aktaran Işıkgör, bu yıl sayının 1 milyonu aşacağını söyledi.

İTALYANLARDAN BÜYÜK İLGİ

Hem yurtdışından turist getiren (In-coming) hem de yerli turiste tur operasyonları düzenleyen Pronto Tour'un Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, Hatay'a olan ilginin arttığını söyledi. Bu yıl talebe bağlı Gap Turu'na yeniden başladıklarını anlatan Onaran, satışa çıkan tüm turların anında dolduğu bilgisini verdi. In-coming operasyonları kapsamında bölgeyi bu yıl için plana almadıklarını anlatan Onaran, "Özellikle İtalya'dan inanç turizmi kapsamında ciddi bir talep var. 2019'da Hatay'a yeniden turlar başlatacağız" dedi. (Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İtalya Afrin Kore Turizm Ekonomi Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title