Haberler

Ecb Başkanı Draghi Omt Programına Başlamaya Hazır Olduklarını Açıkladı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB'nin ikincil piyasadan tahvil alım programına (OMT) başlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ECB'nin ikincil piyasadan tahvil alım programına (OMT) başlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Draghi, ECB'nin politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,75'de bırakmasının ardından Frankfurt'ta yaptığı basın toplantısında, Avro Bölgesi'nin ekonomik görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Draghi, ekonomik aktivitenin bir süre daha zayıf kalmasını beklediklerini belirterek, küresel iyileşmedeki yavaşlığın Avro Bölgesi'nin iyileşmesinin önündeki en önemli engel olduğunu dile getirdi.

Enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde kalmaya devam etmesini beklediklerini hatırlatan Draghi, "Parasal genişlemenin hızı azalmaya devam ediyor, büyümeye yönelik risklerin de aşağı yönlü olduğunu düşünüyoruz" dedi.

ECB olarak OMT programına başlamaya hazır olduklarını ifade eden Draghi, tahvil alımlarının, olumsuz senaryoların ve risklerin gerçekleşmesini önleyeceğini söyledi.

Avro Bölgesi'ndeki sorunlu bankaları da değerlendiren Draghi, "Bazı sorunlu ülkelerde bankaların mevduat tabanında güçlenme gözlemledik. Bankaların direncinin güçlendirilmesinin finansal piyasalar için çok önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Draghi işgücü maliyetlerinde gözle görülür iyileşme kaydedildiğini belirtti. Hükümetlerin yapısal reformlara hız vermesinin kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Draghi, ayrıca yapılacak yardım talepleri hakkındaki kararı da hükümetlerin vermesi gerektiğini bildirdi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

European Central Bank Mario Draghi Frankfurt Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title