Haberler

Dünya Üzerinde Kaç Milyarder Var?

Güncelleme:

Dünya krizle pençeleşirken ilginçtir milyarder sayısı da hızla artıyor.

Önce Forbes'un sonra Bloomberg'in ilgisini çeken zenginler şimdi Çin'de gündeme oturdu. Özellikle ülkede de zengin sayısının artması ile ilginin geliştiği gözlenirken ülkede hazırlanan en son Hurun Raporunda göre dünya üzerinde 1453 tane milyarder olduğu tahmin ediliyor. Bu zenginlerin ellerinde ise 5.5 trilyon dolarlık servet olduğu öngörülüyor ki bu rakam Çin'in GSYİH'a eşit.

Zenginlerin ortamla yaşı 63 olurken zenginlerin 10 tanesinden sadece biri kadın.

'On sefer kulübü' yani 10 milyar doların üzerinde serveti olan 108 milyarder olduğu hesaplanırken, listenin başında ise Telekom devi Carlos Slim yer alıyor. Onu ABD'li yatırımcı Warren Buffett takip ederken üçüncü sırada İspanyol perakende devi Amancio Ortega yer alıyor. Sıralamada Bill Gates ve LVMH'nin sahibi Bernard Arnault var.

İlk on zengin 2012'de günlük ortalama servetini 250 milyon dolar genişletirken, 408 milyarderin yaşadığı ABD ilk sırayı alırken ikinci sıradaki Çin'de 317 milyarder var.

Tahminler ile ilgili yorum yapan Hurun baş araştırmacısı Rupert Hoogewerf gerçek sayının tahminlerin üç katına kadar çıkabileceğini belirtti. Hurun'ın bulduğu her milyarder karşısında en az iki tanesini kaçırmış olabileceği açıklanırken, bu noktada ortalama 4 bini bulabileceği kaydedildi.

Diğer milyarderlerin bulunmamasına gerekçe olarak ise kişilerin gizlilik talebi olduğunu söyleyen Hoogewerf, bazılarının da servetlerinin illegal yollara dayanıyor olmasının da net rakamın bulunmasında engel olduğunu belirtti.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Bloomberg Forbes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title