Haberler

Doğan ve Omv'den Poaş Açıklaması

Omv ve Doğan Holding, Petrol Ofisi'ndeki İstikrarlı Ortaklıklarına Atıfta Bulunarak, Her İki Tarafta da Zaman Baskısı Olmadığını Ancak, Kendi Portfolyolarını Optimize Etme Niyetlerinin Bulunduğunu Açıkladı.

OMV ve Doğan Holding, Petrol Ofisi'ndeki istikrarlı ortaklıklarına atıfta bulunarak, her iki tarafta da zaman baskısı olmadığını ancak, kendi portfolyolarını optimize etme niyetlerinin bulunduğunu açıkladı.

OMV ve Doğan Holding tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, OMV'nin Doğan Holdingin Petrol Ofisi hisselerini satın alma yönündeki niyeti çerçevesinde görüşmelere başladığı belirtilerek, Petrol Ofisi'nin perakende ve ticari alanda faaliyet gösteren Türkiye'nin “önde gelen” petrol ürünleri pazarlama şirketi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, OMV'nin 2006 yılında Petrol Ofisi'nin yüzde 34'ünü alarak Türkiye pazarına giriş yaptığı ve daha sonraki yıllarda hissesini yüzde 41,58'e yükselttiği, Petrol Ofisi'nin yüzde 54,17'sine sahip olan Doğan Holdingin, şirketin diğer büyük ortağı olduğu hatırlatıldı. Ortak açıklamada şöyle denildi:

“OMV ve Doğan, Petrol Ofisi'ndeki istikrarlı ortaklıklarına atıfta bulunarak, her iki tarafta da zaman baskısı olmadığını ancak, kendi portfolyolarını optimize etme niyetlerinin olduğunu açıkladı. Her iki ortak da, mevcut ortaklığın devamının, görüşmeler sonucunda çıkacak olası bir sonuç da olabileceğini belirtti.

Türkiye'deki pozisyonunu güçlendirmek, OMV'nin Orta ve Güney Doğu Avrupa'daki orta ve uzun vadeli güçlü büyümesiyle pazarlardaki pozisyonunu en iyi duruma getirme stratejisiyle tutarlıdır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title