Haberler

Dhmi: İstanbul 3. Havalimanı'nın Çed Olumlu Kararı Geçici Durduruldu, İhale Sözleşmesince Yapılan...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul 3. Havalimanı'nın ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulduğunu belirterek, bu konuda gerekli hukuki işlemlerin konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), İstanbul 3. Havalimanı'nın ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulduğunu belirterek, bu konuda gerekli hukuki işlemlerin konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü bildirdi. DHMİ, söz konusu kararın, 3 Mayıs 2013 Tarihinde yapılan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

DHMİ Genel Müdürlüğü, İstanbul Yeni Havalimanı ÇED Olumlu Kararının Yürütülmesinin Geçici Olarak Durdurulması Kararı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. DHMİ, bugünkü bazı yayın organlarında İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının (projesinin) durdurulduğu şeklinde haberlerin yer alması üzerine açıklamaya gerek duyulduğu bilgisini veren DHMİ, şunları kaydetti:

"Söz konusu mahkeme kararı, havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgilidir. Bu konuda gerekli hukuki işlemler konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Bahse konu kararın, 3 Mayıs 2013 Tarihinde yapılan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurması söz konusu olmayıp, proje ile ilgili süreçler planlandığı şekilde devam etmektedir."

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İstanbul Dhmi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title