Haberler

Yüzde 25'lik kira zammı sınırı uygulaması sona mı eriyor? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi

Güncelleme:

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kira zammında yüzde 25'lik sınırın 1 Temmuz 2024'te sona ereceğine yönelik iddiaları yalanladı. Bakan Şimşek'in bu yönde bir açıklaması olmadığını belirten Merkez, "Düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber, Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır." denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Şimşek'in geçtiğimiz hafta basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yüzde 25'lik kira zammı sınırı uygulamasının uzatılmayacağını söylediği iddia edildi. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiayı yalanladı.

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı.' iddiası manipülasyon içermektedir.

"YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya gelmiştir. Konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek olan düzenlemeye ilişkin sorulan soruya yanıt olarak Bakan Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini ifade etmiştir.

"BAKAN ŞİMŞEK'İN RESMİ BİR AÇIKLAMASI YOK"

Bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarında düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmamış olmakla beraber, Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklaması da bulunmamaktadır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Emlak Finans Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (17)

Tarım Makineleri:

Ev sahibi %120 zam yaptı sağolsun, %25 zamla oturanı görmedim çevremde.

334
33
yanıtYanıtla
Sentello Djhalou:

Vatansever rumuzlu kişi sana içimden sağlam döndüm bilgin ola.

yanıt12
yanıt3
erman genç :

Karta taksit yaptıran tek ülkeymişiz..! Sanki Herkes net 50 bin alıyor da,! Tv olmuş 20-30 Buzdolap olmuş 30-40 Koltuk takımı en az 20-30 nasıl alacak millet peşin ihtiyacını hiç aklına geliyormu Bakan senin?

256
8
yanıtYanıtla
Ağa:

Tuzunuz kuru istediğiniz gibi konuşursunuz,verdiğiniz ücretler kirayı bile karşılamıyor.

211
8
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Devlet güçtür, güçte = güçtür.. Ama %25 zama karşı toplumun etkisi ve tepkisi ve devletin etkisi tepkisini gördük görüyoruz. Seçim yaklaştı hizmetiniz sizin olsun.

100
6
yanıtYanıtla
Samarpan Bhav:

Almanya gibi bir Ülkede bile Kiraya Zam sınırı var. Bu Şimşek kime calışıyor ya. Resmen halkın soyunmasını istiyor yeter artık. Yapın Asgariyi 45 bin madem

71
21
yanıtYanıtla
İsmail TAŞ:

%25 varken neler yaşandı. Şimdi sınır kalkınca daha beter olacak?

81
9
yanıtYanıtla
Sesilya:

Şükür

22
51
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

Türkiye'de kiracılar daha fazla.Çare yoksa Ona göre de yerel seçimleri kaybedersiniz.

40
10
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

eee garibanın 5 bine oturduğu ev 20 bin olursa ne yapacak? kavga dövüş mü çıksın istiyorsunuz?

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title