Haberler

Avrupa'da Sanayi Haziranda Hız Kesti

Güncelleme:

Sanayi üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesinde yüzde 0,3, Avrupa Birliğinde yüzde 0,1 azaldı.

Sanayi üretimi haziran ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,3, Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 0,1 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış haziran ayı sanayi üretimi bu yılın mayıs ayına göre yüzde 0,3, 28 üyeli AB'de ise yüzde 0,1 geriledi.

Haziranda sanayi üretimi yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde sabit kalırken, bu oran  AB'de yüzde 0,7 arttı.

Avro Bölgesi'nde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3'lük sanayi üretimi azalışına, dayanıksız tüketim malları üretimi yüzde 1,9 ve enerji üretimi de yüzde 0,7 gerileyerek olumsuz etki etti

AB'deki yüzde 0,1'lik aylık düşüşte ise yüzde 1,4 azalan dayanıksız tüketici malları üretimi ve yüzde 0,6 azalan enerji üretimi etkili oldu.

AB ülkeleri içinde sanayi üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 16,5'lik oranla İrlanda'da gerçekleşirken, en fazla artış ise yüzde 5,2 ile Malta'da belirlendi.

Enerji üretimi yıllık bazda Avro Bölgesi'nde yüzde 3,4 azaldı

Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin yıllık bazda sabit kalması yüzde 1,7 artan dayanıksız tüketim malları üretimi ve yüzde 0,2 artış gösteren ara malı üretiminden kaynaklandı. Enerji üretimi ise bölgede yüzde 3,4 azaldı.

AB'de ise sanayi üretiminin yıllık yüzde 0,7 artmasında, dayanıksız tüketici malları üretiminin yüzde 1,5, ara malı üretiminin yüzde 1,1 ve sermaye malları üretiminin yüzde 0,8 artması olumlu etki etti. AB'de enerji üretimi bu dönemde yüzde 2,9 geriledi.

Öte yandan yıllık bazda AB üyesi ülkeler içinde sanayi üretiminin en fazla arttığı ülke yüzde 11,3 ile Macaristan olurken, en fazla azalış ise yüzde 6,9 ile Yunanistan'da kaydedildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title