Haberler

Adana'da 1 milyar dolarlık yüksek kaliteli petrol bulundu

Güncelleme:

Adana'da petrol arama çalışmaları yapılan iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunan petrolün rezerv değerinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu vurgulayarak "Aynı sahada 8 yeni kuyu daha açarak toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek ulusa seslendi. Zirvede alınan kararları tek tek açıklayan Erdoğan, Adana'da yüksek kaliteli petrolün bulunduğu söyledi.

"DEĞERİ YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR"

Erdoğan, "Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Birisi 425 metre, diğeri 358 metre derinlikte elde ettiğimiz ekonomik değere sahip petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Aynı sahada 8 yeni kuyu daha açarak toplam 10 kuyuda üretime geçecek şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"YERİN ALTINI VE ÜSTÜNÜ ARAYACAĞIZ"

Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarına karşı çıkan ve Karadeniz'de keşfettikleri gaza burun kıvıranların, Adana'daki kuyulardan da Beylikova'daki maden işleme tesisinden de rahatsız olacaklarını söyleyen Erdoğan, "Artık kusura bakmasınlar. Biz yerin altını ve üstünü arayacağız, madenleri bulacağız, çıkartacağız ve insanımızın hizmetine sunmayı sürdüreceğiz. Potansiyelimizi harekete geçirdiğimiz her konuda, her sektörde, her üründe dünyada öne çıkabildiğimizi sayısız tecrübeyle biliyoruz. Enerji alanında da adım adım bu safhaya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Adana Haberler

500

Yorumlar (24)

Sakir Saban:

Baska devletlerde petrol bulbununca akaryakita indirim gelir bizde yine zam gelecek, yazik oldu buldugumuza

27
29
yanıtYanıtla
GARİBAN:

bu gece 2 lira 40 kuruş motorine indirim var köstek olacaz diye ne diyeceğinizide şaşırdınız

yanıt25
yanıt10
MUSTAFA SAMET:

GARİBAN:EVET HAKLISIN 5 TL OLMASI GEREKEN MAZOT 27.50 TL YE DÜŞÜYOR BOŞ KURU KAFALI

yanıt7
yanıt3
osman tanik:

kimmiş o başka devlet? salla gitsin nasılsa herşeye inanan samanlar var!

yanıt3
yanıt5
TT:

Neden Amerikan üssü Adana'da şimdi daha iyi anlıyorum...Ülkemizde bulunan tüm üslerin yakınlarında petrol ve maden aramaya başlasak iyi olur...Umarım birgün tüm yankileri ülkelerine postalarız...

40
12
yanıtYanıtla
rmzn00:

vay beee büyük oyunu gördün deimi... amariga, biz petrol çıkarmayak diye oraya üs kurmuş demi looo.

yanıt6
yanıt1
MUSTAFA SAMET:

SEÇİMİN AYAK SESLERİNİ ÇOK DAHA İYİ DUYMAYA BAŞLADIM.

27
16
yanıtYanıtla
Mustafa 54:

neden bilerek mültecilerin Adana da toplandığını gördünüz mü bazılarıda bunlara ses çıkarmıyorlar

13
18
yanıtYanıtla
ERKAN :

en son doğal gaz müjdesi verdiklerinde zam yağmurundan boğulduk. şimdi petrol müjdesi zamları fırtına gibi gelecek desenize.

10
12
yanıtYanıtla
juzen sari:

gariban gelen indirimin bu petrol ile hiç bir bağlantısı yok bi zaman bir kız çıkıp demişti dağ daki çoban ile benim oyum bir mi diye şimdi anlıyorum ne demek istediğini

17
5
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title