Haberler

81 ilin borç haritası! Herkes İstanbul zirvede diye düşünürken birinci sırada Konya yer aldı

Güncelleme:

BDDK kredi değeri, kredi ve kredi kartı borçluluğu gibi değerler üzerinden 81 ilimizin borç haritasını çıkarttı. Ülke genelinde son bir yılda kartlarda ortalama yüzde 85 artış tespit edildi. Haziran itibarıyla toplam kredi kartı harcamaları 284 milyar 801 milyon TL olurken; son bir yılda en hızlı artış gösteren il yüzde 107 ile Konya oldu.

Son aylarda art arda gelen zamlar, enflasyonun artması ve kurun yükselmesi nedeniyle vatandaşın alım gücü düştü. Bu durum da kredi çekme ve kredi kartı kullanım oranını artırdı.

Türkiye'de kredi kartı ve kredi borcu olan 36,1 milyon kişi bulunurken, BBDK 81 ilin borç haritasını çıkarttı. Buna göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takipteki kişi sayısı ise Ocak-Mayıs 2022 döneminde 748 bin 437 kişi oldu. Bu sayı 2021 yılının aynı döneminde 408 bin 913 kişiydi.

KART HARCAMALARINDAKİ EN HIZLI ARTIŞ KONYA'DA

Verilere göre Haziran 2022 itibarıyla toplam kredi kartı harcamaları 284 milyar 801 milyon TL'ye ulaşırken, son bir yılda en hızlı artış gösteren il yüzde 107 ile Konya oldu. Sözcü'nün haberine göre hem pahalılık hem de alım gücünde azalma nedeniyle kullanımın artmasıyla 81 ilde kredi kartlarında ortalama artış hızı yüzde 85 oldu. Kartların hızlı artışı tüm illerde kendini gösterirken en düşük büyüme oranı yüzde 40.46 ile İstanbul'da gözlendi. Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde kişi başına düşen kredi değerinin en yüksek olduğu il 37.8 bin TL ile Elazığ olurken, Erzurum 29.7 bin TL ile ikinci, Tunceli 26.5 bin TL ile 3'üncü, Ardahan 23.1 bin TL ile dördüncü, Malatya 22.9 bin TL ile beşinci sırayı aldı.

KREDİLİ MEVDUAT HESAPLARINDA EN FAZLA ARTIŞ KİLİS'TE

Kredili mevduat hesapları ise toplamda 43 milyar 648 milyar TL'ye yükseldi, KMH'ta en fazla artış gösteren il ise yüzde 87.77 büyümeyle Kilis oldu. 81 ilin ortalama artış hızı yüzde 64'ü bulan KMH'da en düşük artış gösteren il yüzde 42.93 ile Nevşehir oldu. 81 ilin ihtiyaç kredisi toplamı da haziran sonu itibarıyla 499 milyar 284 milyon TL olurken, ihtiyaç kredisinde ise en yüksek artış yüzde 36.26 ile İstanbul'da görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Konya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Hareket Proje Taşımacılığı halka arz katılım endeksine uygun mu? Hareket Proje Taşımacılığı helal mi, caiz mi? Postpartum (doğum sonrası) depresyon nedir? DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500

Yorumlar (8)

Hakan Arslanoglu:

Bankacıların hepsi yasal tefecilerdir.

117
13
yanıtYanıtla
Şehmus Galaycı:

Alakası yok bankalar olmasa kimse ev sahibi olamaz. Öz kardeşin borç vermezken sıkıntılarını banka hallediyor. Faizsiz mi verseydi sana parayı vefasız.

yanıt26
yanıt51
Hakan Arslanoglu:

Şehmuz, Geçmiş yıllarda borç para veren şahıslar normal faizlerle borç verirdi. işleri iyi gitmeyen esnafı bir kaç ay ödeme almadan idare ederlerdi. asla faiz uygulamazlardı. Şimdiki bankalar tefecilerden beter ödeme yapma adamın iç çamaşırını bile alırlar vefasız..

yanıt11
yanıt1
Hamit Gündoğdu:

İhtiyaç ve zaruriyet haricî sırf keyfi kredi borçlanmasına girenler daha beter olun. Borcunuzu seve seve ödemek zorundasınız. Devlet af gibi bir uygulamaya da girmemeli çünkü o borç bana zam ve vergi olarak dönüyor. Ve madur olanda ben oluyorum.

55
28
yanıtYanıtla
hamit gündoğmadı:

en gıcık olduğum tipler herkes sizin gibi yaşayacak çekerim ister öderim ister icralık olurum sana ne kendileri ot gibi bi hayat yaşayacak herkeste ot gibi yaşasın isterler sana vergi ve zam olarak dönüyorsa sende çek o zaman

yanıt11
yanıt8
Rafadan:

Borç gırtlakta

47
4
yanıtYanıtla
Arif Temel:

Türkiyenin Buğday ambarı akpnin kalesi.

30
9
yanıtYanıtla
taner ipek:

E çogg eyi

22
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title