Haberler

Beş ve Üzerinde İşçi Çalıştıranlar Maaşları Bankaya Yatıracak

Güncelleme:

Yapılan yeni yönetmelik değişikliği ile, iş yerlerinde 5 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenler, maaşları bankalar aracılığıyla ödeyecek.

Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik ile ücretlerin bankalar aracılığı ile ödenmesinde 10 olan işçi sayısı alt sınırı 5'e çekildi.

BASIN İŞVERENLERİNİ DE KAPSIYOR

Değişiklik ile daha önce 5953 sayılı kanuna tabi olarak en az 10 gazeteci çalıştıran işverenin, personel ücretlerini bankalar aracılığıyla ödemesini öngören hüküm, en az 5 gazeteci çalıştıran işverenleri kapsayacak şekilde düzenlendi. Basın işverenleri, kurumda çalışan gazeteci ve İş Kanunu'na tabi işçi sayısının toplamının en az 5 olması durumunda da ücretleri banka aracılığıyla ödeyecek.

DENİZ İŞ KANUNUNA TABİ OLAN İŞLETMELER

Yönetmelikte yapılan değişiklik ile ayrıca Deniz İş Kanunu'na tabi olarak en az 5 gemi adamı çalıştıran işletmeler de çalışanlarına maaş ödemelerini bankalar aracılığıyla yapacak.

1 HAZİRAN'DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

İş yerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümleri uygulanan işverenler ve üçüncü kişiler de, çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 olması halinde, ücretleri bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü tutuldu.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (6)

HALKIMIZ:

BÖYLE YAPA YAPA BU AKP NE İŞ KALDI NEDE ESNAF LIK KALDI ADIM ATIYORUZ VERGİ HAKSIZ CEZALAR FAİZLER BU AKP HEM HALKIMIZI BİTİRDİ HEMDE ESNAFLIĞMIZ BİTTİ

6
1
yanıtYanıtla
Gerçekler...:

Olacak olanı hemen söyleyeyim : Kurumda çalışanlar adına banka hesabı açılacak fakat kartları teslim edilmeyecek. Patron her ay parayı yatırıp çekecek bankada döngü bu şekilde ilerleyecek. Kendisi asgari ücret altı eleman çalıştırıp hak yemeye devam edecek. Biliyorum çünkü bizim iş yerimizde konuşulmaya başlandı bile . . .

5
0
yanıtYanıtla
beşiktaşlı:

siğortasız çalışmayacak asğari ücret altında çalışma olmayacak bankalar yine kazandı iş verenler ayrı bir cabası tabi

3
2
yanıtYanıtla
esnaflar:

snaf battı işçii kaldı bend iki tane işiyde çııkadmne i

4
0
yanıtYanıtla
konyalı:

ayın 22 si olmuş daha nisan maaşını alamadık. bankaya yatmış ne fayda. devlet uyumaa

3
0
yanıtYanıtla
ÖZEL GÜVENLİK:

her ay yaptıgımız mesaiden bile vergi alınız yıl sonunda vergi dilimine girdin deyip tekrar vergi alınız sonrada işciler için yaptık deyinn BU DEVLET BİZLERİ NASIL KANDIRACAGINI BİLİYORRRR. (ELDEN MESAİ ÜCRETİM 10 LİRAYDI BANKAYA YATTIGI İCİN 8. 5 DÜŞTÜ VERGİ YE BİRDE YIL SONUNDADA FAZLA PARA KAZANMIŞIN DEYİP Bİ VERGİ DİLİMİ DAHA EKLE)

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title