Haberler

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Açıklaması

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi’nde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya’nın kendi halkına zulmettiğini söyleyerek, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi.

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya'nın kendi halkına zulmettiğini söyleyerek, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi.

Geceye, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, iş adamları ve davetliler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye bir bütündür ve aynı şekilde Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar o şekli ile kalacaktır. İhanet tek cepheden olmuyor. TBMM'nin çatısı altında ana muhalefetin bir milletvekili kalkıp 'İran ile Türkiye arasında bir tercih yapmak zorunda kalırsam ben İran'ı tercih edebilirim' diye rahatlıkla söyleyebiliyor. Hangi partiye mensup olursak olalım, siyasi tercihimizi nereye kullanıyor olursak olalım biz TBMM'de görev alacak bir milletvekilini bir başka ülkenin menfaatlerini savunmak için Ankara'ya göndermiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, "Türkiye hakikaten çok zor bir ülke. İdare edilmesi çok kolay olmayan bir ülke. Coğrafya olarak çok zor bir konumdayız. Etrafımız yanıyor. Allah da bizi burada dünyaya getirmiş. Harita üzerinde baktığınızda etrafımız adeta yanıyor ve onların ortasında selamete doğru huzurla giden bir yapımız var. Son 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde de bu huzuru koruyabilmek adına bütün arkadaşlarımızla adeta seferber oluyoruz" diye konuştu.

"RUSYA KENDİ HALKINA ZULMEDİYOR"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, "Rusya Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne koyduğu ambargo ile Türk mallarına koyduğu ambargo ile Türkiye'ye zarar vereceğini düşünüyor ama şu anda görüyoruz ki aldığımız bilgiler Rusya kendi insanına zulmediyor. Olağanüstü derecede fiyatlar artmış. Rusya'nın yaş meyve ve sebze ithalatının yüzde 40'ına yakını Türkiye Cumhuriyeti tarafından temin ediliyor. Şimdi bu ürünlerin tamamı Rusya'ya gitmeyince Rusya'da tüketici fiyatlarında olağanüstü derecede bir artış var. Ben buradan tekrar çağrı yapıyorum ve her zaman da söylüyorum. Bu iş siyasi iş ise siyaset mekanizması çözer. Askeri iş ise asker mekanizması çözer ama ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Elitaş AK Parti Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title