Haberler

OMÜ Gündüz Bakımevi'nde çocuklara afet farkındalık eğitimi verildi

Güncelleme:

AFAD tarafından OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Gündüz Bakımevi'ndeki çocuklara afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitimde afetlere ilişkin bilgiler verilirken, doğru davranış biçimleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca ( Afad ) Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Gündüz Bakımevi'ndeki çocuklara afet farkındalık eğitimi verdi.

OMÜ'den yapılan açıklamaya göre, AFAD Samsun İl Müdürlüğü arama kurtarma teknisyeni Zekai Aydoğan'ın verdiği eğitimin başlangıcında öğrenciler, afet çadırı kurulumunu gözlemledi.

Aydoğan, öğrencilere deprem, yangın, sel gibi afetlerin öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılacakları ile ilgili bilgi verdi, bulundukları yerden tahliye edilirken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

Eğitimde öğrenciler, afetlere ilişkin hem bilgilendirici hem de eğlenceli çizgi filmi izlerken, afet esnasındaki doğru davranış biçimleri de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Öğrencilerin afetler karşısında yaşam becerilerini geliştirmeyi, güvenlik kültürünü benimsemeleri ve daima hazır olmalarını amaçlayan eğitim, hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

Eğitime Daire Başkanı Güngör Kural ile Sosyal Hizmetler Birimi Şube Müdürü Ali Cengiz Ciğerci, bakımevi müdürü Esranur Özdemir Alan ile öğretmen ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Eğitim

Spor AFAD Eğitim Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title