Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Bulgar ve Yunan turistlerin de alış veriş için geldiği Ulus Pazarı'nı ziyaret etti.

Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Bulgar ve Yunan turistlerin de alış veriş için geldiği Ulus Pazarı'nı ziyaret etti.

Soytürk, önce pazar yönetimini ziyaret etti, taleplerini dinledi.

Ardından pazarcı esnafını dolaşan Soytürk, müşterilerle de sohbet etti.

-Proje sözleşmesi imzalandı

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı proje sözleşmesi imzaladı.

Kalkınma Ajansı'ndaki imza törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Soytürk ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı.

Soytürk ve Şahin, Teknik Destek Programı kapsamında "Restorasyon İlkeleri ve Doğru Malzeme Kullanımı" isimli proje sözleşmesini imzalandı.

Proje kapsamında Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Edirne Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü personeli eğitim alacak.

-EDOSK Başkanı Altun oldu

Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK) Başkanlığına avukat Fatih Altun seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, EDOSK'un 8'inci olağan genel kurulu dernek binasında gerçekleşti.

Gündem maddeleri sonrası tek listeyle gidilen seçimde Altun başkan olarak seçildi. Derneğin yeni yönetimi ise Nuray Altıerler ve Neslihan Çakır (başkan yardımcılığı), Mustafa Çelik (genel sekreter), Berker Kartel (sayman), Serpil Balcı Gören ve Özer Saygılı'dan oluştu.

Görevi devreden eski başkan Orkun Akman, yaptığı konuşmada, derneğin gücünü sadece üyeleri ve gönüllülerinden aldığının altını çizdi.

Doğa için kent turizmi için bağımsız olarak başarılı işlere imza attıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hiçbir siyasi düşünce ve kurumun, hiçbir görüşün ve fikrin, hiçbir grup ve kişinin boyunduruğu altına girmedik. Sadece Edirne için, doğa ve çevre için doğru bildiklerimizi söyledik. Bu nedenle güzel dostluklar kurduğumuz gibi birtakım düşmanlıklar da edindik ancak yine de kamu yararına olduğuna inandığımız konuları gündeme getirmekten bir kere bile geri durmadık.

EDOSK sadece aktif olduğu branşlarda etkinlik düzenlese bile bu bir yıla yayıldığında büyük bir yoğunluk oluşuyor ancak biz sadece bunlarla yetinmedik ve elimizi taşın altına soktuk, bu güzel kent için, bu verimli bölge ve toprakları için farkındalık yarattık. İnanıyorum ki aynı kararlılık yeni yönetimde de sürecektir. "

Altun da EDOSK'un sahip olduğu kimliği koruyup, bölgenin en aktif sivil toplum örgütü olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title