Haberler

Edirne'de Sağanak Yağış

Kış Ayını Kurak Geçiren Edirne'de, Sabaha Karşı Bastıran Sağanak Yağış Nedeniyle Bazı Evlerin Bodrum Katlarıyla İşyerlerini Su Bastı. Derelerin Taşması Sonucu D-100 Karayolu Sular Altında Kalırken, Polis ve Karayolları Edirne-kırklareli Yol Kavşağında Önlem Aldı, Ulaşım Kontrollü Olarak Sağlanıyor.

Kış ayını kurak geçiren Edirne'de, sabaha karşı bastıran sağanak yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarıyla işyerlerini su bastı. Derelerin taşması sonucu D-100 Karayolu sular altında kalırken, polis ve karayolları Edirne-Kırklareli yol kavşağında önlem aldı, ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, dün başlayan ve gece boyunca devam eden ancak sabaha karşı şiddetlenen yağış, Edirne'de yaşamı olumsuz etkiledi. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, kanalizasyonların taşması ve yağış nedeniyle 6 sitenin bodrum katıyla, bir otomobil satış yerinin servis bölümünün sular altında kaldığını belirtti.

Su tahliye işlemlerinin sürdüğünü ifade eden yetkililer, çalışmaların tamamlanmasından sonra zarar tespiti yapılacağını kaydetti. Edirne Meteoroloji Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, son 24 saatte Edirne'de metre kareye 58 kilo 500 gram yağış düştü.

Yetkililer, Edirne'de bugün yağışın devam edeceğini, pazar günü parçalı bulutlu ve 29 Ocak Pazartesi günü ise karla karışık yağmur beklendiğini ifade etti.

(İA-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title