Haberler

Ebru Gündeş'in Hapsinin İstendiği Davada, Hakim İtirazı Kabul Etmedi

Güncelleme:

Ebru Gündeş'in hapsinin istendiği yalı davasında bilirkişi raporuna itiraz edildi. Mahkeme itirazı kabul etmeyip Gündeş'in 3 yıla kadar hapis istemiyle davasına devam etti.

Beykoz Kanlıca'daki yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ebru Gündeş'in yargılanmasına devam edildi. Gündeş'in avukatı bilirkişi raporuna itiraz etse hakim itirazı kabul etmedi.

"BİLİRKİŞİ RAPORU BİLİMSELLİKTEN UZAK"

Ebru Gündeş'in avukatı Begüm Can Gürel, geçen celse sunulan bilirkişi raporuna itiraz ederek, "Bilirkişi kendini hakim yerine koyarak, yetki sınırını aşarak hukuki tasnifte bulunmuştur. İddianamede dahi yer almayan bir takım kanun maddelerine dayanarak böylesi hukuki tasnife girmiş olması kabul edilebilecek bir şey değildir. Taraflı, bilimsellikten uzak, böylesi bir raporu ben meslek hayatımda görmedim. Rapor gerekçeli karar gibi taraflıdır, yok hükmünde sayılması gerekmektedir. Yeniden bilirkişi raporu alınmalıdır. Kaldı ki bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Dosyanın yeni bir heyete tevdi edilerek yeni rapor alınmasını istiyoruz" dedi.

MAHKEME: RAPOR BİLİMSEL

Ebru Gündeş'in avukatının raporun bilimsel olmadığını iddia ederek yeni rapor alınması yönündeki talebi üzerine, raporun bilimsel olduğunu savunan mahkeme, diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir yönünden de aynı heyetten rapor alınmasına karar verdi.

Mahkeme, bu hususta şu cümleleri tutanağa geçirdi:

"Her ne kadar dosyamızda görevli bilirkişiler hakkında sanık Ebru Gündeş Sarraf müdafileri tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ise de bilirkişi heyetinin görevi; yapıda var olduğu iddia edilen aykırılıkları tespit etmek. Bununla birlikte İstanbul Boğazı'nın ve boğazda bulunan yapılar, özel nitelikleri itibari ile ayrıca özel kanunların alanına girme ihtimali bulunduğundan hem 2863 sayılı hem de 2918 sayılı yasa kapsamında değerlendirme yapmaktır. Bu açıdan raporda, yapının daha önceki onaylı projeleri ve suç tarihine kadar geçirmiş olduğu tüm aşamaların ayrıntılı olarak değerlendirildiği, bilimsel verilere dayalı olarak açıklandığı, bu itibarla mahkememizce bir görevi ihmal şüphesi oluşturmadığı anlaşılmakla bilirkişiler hakkında yapılan suç duyurusu akıbetinin beklenmesine yer olmadığına."

Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Reza Zarrab, Kanlıca sahilinde üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş üzerine kaydettirdi.

Reza Zarrab, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlattı. Tadilatın 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesi ile Reza Zarrab ve Ebru Gündeş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yalılarda bina boyunca asansör yapıldığı, bina cephesinde doluluk ve boşluk oranlarının değiştirildiğinin tespit edildiği belirtildi.

İddianamede şüpheliler Reza Zarrab, Ebru Gündeş ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir hakkında "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" aykırılık suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

Amerika'da bulunan Reza Zarrab'ın ifadesi alınamadığı için dosyası eşi Ebru Gündeş ve diğer sanık Hakkı Süha Gökdemir'in dosyasından ayrılarak ayrı bir esasa kaydedilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Reza Zarrab Ebru Gündeş Kanlıca Beykoz Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (29)

vatansever:

reza neyse ebruda odur içeri atacaksın dışarda öyle konusmaya benzemez bu işler direk a tacaksın sorgusuz sualsız paraları ye ye ülkeye ihanet ohh

19
2
yanıtYanıtla
Realist:

Oh oh, şıkıdım şıkıdım. :D Dün yediğin hurmalar bugün böyle tırmalar...

15
2
yanıtYanıtla
hihohoho:

zuhaha süper söylemişssin :D

yanıt9
yanıt1
gnc:

Yaparken nerdeydiniz

15
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

TATLI TATLI YEMENİN BİRDE ÇIKARTMASI VAR. . . .

14
0
yanıtYanıtla
ŞIH:

Bunlar boş işler kocası basar parayı işi bitirir,paranın satın alamayacagi Yoktur.

11
2
yanıtYanıtla
Yasin koçovalı:

Bununda alın içeriye şıracı avukat

12
0
yanıtYanıtla
KÜRŞAT:

Ebru Gündeş TC vatandaşlığından çıkartılmalıdır

10
2
yanıtYanıtla
tuba:

oha yani

yanıt1
yanıt6
bvb:

yürü içeriiiiiiiiiiiii

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title