Haberler

Dyp'den Erdoğan'a Yanıt: "Türk Askerinin Çekilmesi Lafta Kolay Uygulamada Zor"

Dyp Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, Hükümeti Lübnan'a"Gözü Kapalı" Asker Göndermekle Suçladı. Kandemir,"Başbakan’ın İleri Sürdüğü Gibi, Türk Kuvvetlerinin Geri Çekilmesi Lafta Kolay Ancak Uygulamada Çok Zordur" Dedi.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, hükümeti Lübnan'a "gözü kapalı" asker göndermekle eleştirdi.

Kandemir, TBMM'de kabul edilen tezkere sonrasına ilişkin yaptığı açıklamada uyarılarda bulundu. Gönderilecek askerin Lübnan'da muharip güç olmayacağı ve Hizbullah ile karşı karşıya gelmeyeceğinin söylendiğine işaret eden Kandemir, 1701 sayılı Güvenlik Konseyi Kararı ile BM “Harekat Konsepti” ve “Çatışma kuralları” belgeleri dikkatlice okunup irdelendiğinde, Hükümet'in konuyu "basite indirgeyen söylemlerinin" gerçekleri yansıtmadığının görüleceğini söyledi.

Kandemir, "İster deniz ister kara kuvvetlerinden olsun, Lübnan’a gönderilecek Türk Silahlı Kuvvetleri birimleri BM Geçici Görev Gücü komutasına gireceklerine göre bu gücün komutanından alacakları emirleri yerine getirmek zorunda kalacaklardır. Bu emirleri seçimlik bir şekilde kabul etmek, bunları yerine getirip getirmemek tercihine sahip olmayacaklardır. Böyle bir emir aldıklarında, Başbakan’ın ileri sürdüğü gibi, Türk kuvvetlerinin geri çekilmesi lafta kolay ancak uygulamada çok zordur" dedi.

Kandemir, hükümeti Lübnan’a asker göndermek suretiyle AB ile müzakere sürecinin olumlu etkileneceği; BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs konusundaki Türk tezlerine bakışının değişeceği; ABD ile ilişkilerde gözle görülür bir iyileşme olacağı ve bu ülkenin Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde çok daha aktif bir rol üstleneceği gibi "hayal mahsulü" düşüncelere kendilerini kaptırmakla eleştirdi.

Lübnan’a asker göndermenin, Türkiye’yi bölgesinde önemli ve büyük devletler sırasına sokacağının ifade edildiğini belirten Kandemir, şöyle devam etti:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title