Haberler

Dünyanın belediye başkanları Bornova'da buluştu

Güncelleme:

Enerji Kentleri Ağı Bornova'da toplandı

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlayan Energy Cities (Enerji Kentleri Ağı) Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verildi.

Her yıl farklı bir tema ile bir Avrupa kentinde gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner iki günlük konferans boyunca küresel iklim deşiklikliği ile mücadele konusunda pek çok yeni fikrin ve işbirliği olanaklarının ortaya çıkacağına inandığını söyledi. Würzner, enerji geleceği konusunda pek çok çalışma yapan Bornova'nın bu konuları konuşmak için çok uygun bir Avrupa kenti olduğunu belirterek, "Bu nedenle Bornova ve İzmir'de olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediyeler olarak karbon emisyonunu düşürmek için çevreci projeleri hayata geçirdiklerini ancak başta iklim değişikliği ile mücadele olmak üzere pek çok konuda sonuç almak için doğaya zarar veren vahşi üretimden vazgeçilmesi gerektiğini bunun için de Birleşmiş Milletler gibi kuruluşların önlemler alması gerektiğini söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilklerin kenti Bornova'da Energy Cities'in Yıllık Konferansı'nı ve Genel Kurulu'nu yapmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Korel Göymen konferansın genel çerçevesini çizdiği konuşmasında Türkiye'nin akla gelen her alanda Avrupa Birliği'ne yatay olarak girdiğine dikkat çekti.

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Energy Cities Yıllık Konferansı ve Genel Kurulu Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda başladı. Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ile Avrupa, Asya ve Afrika'dan üye kentlerin yöneticileri Çarşamba akşamı İzmir'e geldi. Konuklar ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda onurlarına verilen kokteyle katıldı. Bu arada Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı ve Almanya Heidelberg Belediye Başkanı Eckart Würzner Bornova Belediye Meclisi toplantısına da katılarak İzmir'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Energy Cities'in yönetim kurulu toplantısı da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katılımıyla aynı akşam gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Energy Cities Yıllık Konferansı'na CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Energy Cities Yönetim Kurulu Başkanı Eckart Würzner ve üç kıtadan kentlerin yöneticilerin CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ilçe belediye başkanları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Olgun Atila Almanya Bornova Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title