Haberler

Dünyada Her Yıl 450 Bin Bebek ve 40 Bin Anne Tetanosdan Ölüyor

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, Dünya Sağlık Örgütü Verilerine Göre, Dünyada Her Yıl 450 Bin Bebeğin Hayatlarının İlk Ayı İçinde Yenidoğan Tetanosuna ve 40 Bin Annenin de Tetanosa Bağlı Olarak Hayatını Kaybettiğini Söyledi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Seraceddin Çom, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her yıl 450 bin bebeğin hayatlarının ilk ayı içinde yenidoğan tetanosuna ve 40 bin annenin de tetanosa bağlı olarak hayatını kaybettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Çom, yaptığı açıklamada, dünyada yenidoğan tetanosuna bağlı ölümlerin, bebek ölümlerinin yüzde 14'ünden sorumlu olduğunu vurgulayarak, tetanos hastalığına dikkat çekti. Tetanosun çevre şartlarına dayanıklı bir bakterinin sebep olduğu bir hastalık olduğunu kaydeden Çom, "Mikrop toprakta, tozda, hayvan dışkısında aylar hatta yıllarca bulunabilir. Kirli yaralar, doku yaralanmaları ve göbek kordonunun uygun olmayan şartlarda kesilmesi ya da kirli maddelerle teması yoluyla bulaşmaktadır. Tedavi edilmediğinde yüksek oranda ölümle seyreder. Tetanosa karşı bağışıklık, yalnız aşılama ile mümkün olmaktadır" dedi.

(OÖ-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title