Haberler
BBC

Dünyaca ünlü moda okulu FIT, ırkçılıkla eleştirilen defile için özür diledi

Güncelleme:

Moda Teknoloji Enstitüsü'nün ABD'de de yaptığı defilesinde mankenlerin abartılı takma kalın dudak ve büyük kulaklarla podyuma çıkması ırkçılık eleştirilerine maruz kaldı. Konu hakkında açıklama yapan Enstitü Başkanı, "Amacımız bu değildi" diyerek özür diledi.

Dünyaca ünlü Moda Teknoloji Enstitüsü (FIT) 7 Şubat'ta ABD'nin New York kentinde okulun öğrencilerinin tasarımlarının sergilendiği bir defile organize etti. Mankenler podyuma "maymun çağrışımlı" abartılı takma kalın dudaklar, gür kaşlar ve büyük kulaklarla çıktı.

Afrika kökenli siyah manken Amy Lefevre, "düpedüz ırkçı" dediği bu aksesuarlarla podyuma çıkmayı reddetti. Okul, defileyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Kısa sürede eleştirilerin hedefi olan FIT Başkanı Joyce F. Brown'dan açıklama geldi.

"AMAÇ IRK VURGUSU YAPMAK DEĞİLDİ"

FIT Başkanı Joyce F. Brown, özür açıklamasında "Tasarımın asıl niyeti; aksesuarların kullanımı ve yaratıcı yönetimin amacı gösteride bir ırk vurgusu yapmak değildi. Ama açık şekilde başka bir sonucun ortaya çıktığı görülüyor. Defileye katılanlardan, öğrencilerden ve defilede gördükleriyle incinen herkesten özür diliyoruz" dedi.

Dünyaca ünlü moda okulu FIT, ırkçılıkla eleştirilen defile için özür diledi

"45 SANİYE RAHATSIZ OLMAKTA SORUN YOK"

Defile, Amy Lefevre'in New York Post gazetesine yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Lefevre, defilenin sorumlularına bu aksesuarlardan rahatsızlık duyduğunu söylediğini ancak "45 saniye rahatsız olmakta sorun yok" yanıtını aldığını belirtti.

"HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM, SORUMLULUĞU ÜSTLENİYORUM"

Defileyi düzenleyen modern güzel sanatlar bölümünün başkanı Jonathan Kyle Farmer da Instagram'da doğrudan Amy Lefevre'den özür dilediği açıklamasında "Amy Lefevre dahil, incittiğimiz herkesten tüm samimiyetimle özür dilerim. Tüm sorumluluğu üstleniyorum. Daha iyisini yapmak için bu durumdan dersler çıkaracağız" dedi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri New York Moda Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (10)

Con Vik:

Defile olayı nedir yıllardır anlamadık. Mal gibi izleyen var bir de

22
0
yanıtYanıtla
Yeni Sistem Robotlar:

burada ırkçılıkla ilgili bir şey görünmüyor

13
2
yanıtYanıtla
BİLİMADAMI:

Her gün Bülent Ersoy u görüyor bu milleti bu görüntü ürkütmez.

11
0
yanıtYanıtla
İKİLEM:

United States Of Assholes. . .

6
0
yanıtYanıtla
nurcan:

u s a her konuda dünyayı her konuda çok güzel eleştirir hemde eleştiririn dibine vurur ama ırkçılığa gelince alaasını yaparlar kimse onlara ses edemez ettirmezler amerikada siyahılara yapılan zülüm ilk günkü gibi devam ediyor 2 . sınıf insanlar kendileri sanki orjinal amerikalı gibi abd nin asıl yerlileri kızılderelilerdir

4
0
yanıtYanıtla
BEKO:

Kızıldere bizim orada bir köy kız. Kızılderili olmasın o. . .

yanıt8
yanıt0
Cok ayip:

Zenciler kovalasin sizi

2
0
yanıtYanıtla
ağnemordale:

bunların zencileri sevmemesinin BÜYÜK bir nedeni var :)

yanıt1
yanıt0
Odnab:

Alay ederler ama bıraksan maymın gibi çiftleşirler.

1
1
yanıtYanıtla
Azraels:

Bülent ersoy ne alaka yaa. O bizim sanatçımız insanımız. Bilim ekine gerek yok adam olun yeter

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title